Опубліковано 28 березня 2018 року, 12:30

Протягом трьох років на Дніпропетровщині втілили майже 60 екологічних проектів – Валентин Резніченко

У Дніпропетровській області за три останніх роки втілили в життя близько 60 екопроектів. Серед них – захист від підтоплень, зариблення, розчищення балок і річок, організація екологічних семінарів, створення екосайту. Про підсумки 1096 днів роботи – далі. 

«За три роки ДніпроОДА втілила в життя майже 60 екологічних проектів: розчищали русла річок, ліквідовували підтоплення будинків, створювали заповідні зони, проводили екосемінари, зариблювали річку Дніпро. Крім того, запрацював унікальний екосайт. Амбіційні плани маємо й на 2018-й рік. Роботи очікується не менше. Активно впроваджувати нові екологічні проекти – таке завдання Президента України Петра Порошенка», – зазначив Валентин Резніченко.

Зокрема, тільки у 2017-му розчистили з десяток річок у восьми районах регіону. Знову стали повноводними Інгулець, Кам’янка, Самарчук, Шиянка, Кільчень, Мокра Сура, Томаківка, Заплавка, Ревун та Бакаї. В річках укріпили береги, вичистили мул і зарості очерету. Проблеми, які дошкуляли десятиліттями, нарешті втратили актуальність.

ДніпроОДА продовжує втілювати Програму відновлення біологічного режиму річки Дніпро. Воду очищують за допомогою риб-біомеліорантів, які харчуються водоростями. Щороку у водний об’єкт випускають більше 1 млн карпів, товстолобиків та білих амурів.  До 2025 року Дніпро планують «заселити» 9 млн рибин.  

Екосайт ecoinfo.pro, який розповідає про стан довкілля на Дніпропетровщині, визнали найоригінальнішим IT-проектом в Україні. Спільний проект ДніпроОДА та ІТ-волонтерів переміг у конкурсі стартапів за програмою EGAP. На сайті можна дізнатися, які заводи найбільше впливають на атмосферу в конкретному місці, та прогулятися заповідними зонами за допомогою 3D екскурсій.

Крім того, на ресурсі – інформація про стан повітря в будь-якій точці Дніпропетровщини. Уже нанесено майже 3 тис точок екомоніторингу. У Дніпрі, Нікополі та Павлограді працюють три нові стаціонарні пости моніторингу, областю колесить пересувна мобільна лабораторія для вимірювання якості атмосферного повітря.

Продовжується серія безкоштовних просвітницьких семінарів від департаменту екології та природних ресурсів ДніпроОДА. Вони – не тільки для підприємців, а й для студентів-екологів вишів області.

Розчистка річок і балок....

... зариблення річки Дніпро....

...унікальний екосайт....

...просвітницькі екосемінари...

Протягом 3-х років на Дніпропетровщині втілили майже 60 екопроектів


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux