Опубліковано 09 жовтня 2018 року, 11:30

Продовжується реконструкція Марганецької школи №7 – Валентин Резніченко 

Продовжується реконструкція школи №7 Марганця. Роботи стартували наприкінці червня. З того часу будівельники перекрили дах, замінили систему опалення,  зараз завершують утеплення фасаду. Комфортні умови мають підвищити продуктивність навчання учнів. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

«Школа, у якій хочеться навчатися. На створенні такого освітнього середовища акцентує Президент України Петро Порошенко. На Дніпропетровщині обласним коштом оновлюємо більше 30-ти основних і опорних шкіл. Окремий акцент – на енергоефективності. У навчальних закладах запроваджуємо сучасні рішення, технології та матеріали для утеплення класів», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Одна із шкіл, де наразі запроваджуються енергоефективні технології, – №7 у Марганці. Закладу, який збудували у повоєнні роки, – більше 70 років. Весь цей час проблеми тут тільки накопичувалася: тік дах, у вікна дуло, а через застарілу систему опалення у класах було холодно.

«Маємо сучасну котельню на пелетах. Тільки-но вона запрацювала, у закладі потеплішало. Однак глобально проблему це не вирішувало, адже потребувала докорінної заміни система опалення. Сподіваємося, реконструкція принесе очікувані зміни. Особливо, покладаємо надію на енергозберігаючі вікна та утеплення фасаду», – сказала директорка школи Оксана Кузуб. 

Реконструкцію закладу розпочали наприкінці червня. Підрядники вже  перекрили дах, замінили систему опалення та електромережу,  зараз завершують утеплювати фасад, ведуть внутрішні роботи.

«Нашій школі багато років, тож треба було давно взятися за її осучаснення, – переконана одинадцятикласниця Валерія Куліш. – Уявляю її після ремонту затишною та яскравою. Школою милуватимемося не тільки ми, учні, а й усі, хто проходитиме повз неї». 

Після реконструкції школа стане доступною для дітей з особливими потребами. Для них облаштують пандус, на першому поверсі працюватимуть ресурсна кімната й медіатека.

«У цій школі ще я навчалася свого часу. Таких кардинальних змін вона не знала, – розповіла мати Алла Катлан. – Зараз і діти, і батьки чекають, коли вже зайдуть в оновлену будівлю». 

Учні нарешті матимуть і власний стадіон. Його зводять поруч зі школою.

«Стадіон отримає професійне футбольне поле зі штучним покриттям та нормальні бігові доріжки, баскетбольний та волейбольний майданчики. Від старої будівлі залишаться тільки стіни та юридична адреса. Усе інше буде новим і сучасним. Стіни утеплимо та вдягнемо у яскравий енергозберігаючий фасад», – додав радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик. 

На шкільному подвір’ї укладуть плитку, навколо закладу установлять огорожу.

У Марганецькій школі №7 здобувають знання майже 300 дітей мікрорайону Максимівка. Поки тривають ремонтні роботи, вони навчаються в сусідніх закладах.

«Цей мікрорайон Марганця заслуговує на оновлену школу. У ній – молодий дієздатний колектив, учні показують високі результати, щороку випускаються медалісти», – зауважила міський голова Марганця Олена Жадько. 

Крім 7-ї, ДніпроОДА реконструює в Марганці ще одну школу – №9.

У Марганці….

…ДніпроОДА реконструює школу №7.

«Сподіваємося, реконструкція принесе очікувані зміни. Особливо, покладаємо надію на енергозберігаючі вікна та утеплення фасаду», – сказала Оксана Кузуб.

 Підрядники вже перекрили дах…

… замінили систему опалення та електромережу…

…зараз завершують утеплювати фасад…

 …ведуть внутрішні роботи.

«Нашій школі багато років, тож треба було давно взятися за її осучаснення», – переконана Валерія Куліш.

Школа матиме і власний стадіон.

Його зводять поруч зі школою.

«У цій школі ще я навчалася свого часу. Таких кардинальних змін вона не знала», – розповіла Алла Катлан.

Марганецька школа №7 – у мікрорайоні Максимівка.

«Цей мікрорайон Марганця заслуговує на оновлену школу. У ній – молодий дієздатний колектив, учні показують високі результати, щороку випускаються медалісти», – зауважила Олена Жадько.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux