Опубліковано 24 квітня 2019 року, 14:30

Про можливості європейських освітніх програм розказали молоді Дніпропетровщини 

Євросоюз відкриває чимало можливостей для української молоді. Серед безлічі програм – і освітні. Європейські ініціативи у сфері освіти презентували молоді у Дніпропетровській ОДА. 

«Євросоюз уже протягом багатьох років підтримує модернізацію освіти. Чимало європейських освітніх програм відкриті для української молоді. Зокрема, Україна – лідирує у програмі Erasmus+. Із 150 країн-учасниць посідає третє місце. Розвиток людства неможливий без суттєвого розвитку науки. Ці програми – надійний фундамент для цього», – акцентувала заступник голови Дніпропетровської ОДА Ірина Грицай. 

Освітні можливості Європейського Союзу презентували студентам, представникам вишів, науковцям, громадським організаціям регіону.

«Ключові програми ЄС – у різних сферах, і це сотні мільйонів євро. Це потужний ресурс, який маємо використовувати як для розвитку бізнесу, так і для розвитку освіти», – зазначив радник голови Дніпропетровської ОДА Віталій Литвин. 

Учасники зустрічі отримали корисні поради щодо участі в конкурсах.

«Відвідуємо Дніпропетровщину за проектом «Будуймо Європу в Україні», який реалізується вже четвертий рік поспіль. Маємо нагоду представити наймасштабніші проекти ЄС у сфері освіти. Вони зацікавлять виші, школи, бібліотеки», – розказав менеджер проекту, представник громадської організації «Інтерньюз-Україна» Станіслав Корольков. 

Серед популярних програм ЄС – Erasmus+. Вона підтримує проекти у сфері освіти, спорту та професійної підготовки молоді. Відкриває безліч можливостей для вишів, студентів, співробітників університетів, випускників.

«Горизонт 2020» – найбільша програма досліджень та інновацій. Вона обіцяє прориви і відкриття завдяки реалізації ідей на світовому ринку.

Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA) – програма ЄС з навчання докторів наук. Вона підтримує дослідження та інновації, дозволяє розпочати чи продовжити кар'єру в Європі.

ЄС – найбільший донор в Україні. Його фінансова підтримка з 1991 року – понад 8,2 млрд. євро.

Європейська допомога – це бюджетна підтримка, гранти, освітні та громадські ініціативи. Наразі в Україні реалізується понад 250 різноманітних проектів ЄС.

У Дніпропетровській ОДА презентували європейські ініціативи у сфері освіти.

«Україна – лідирує у програмі Erasmus+. Із 150 країн-учасниць посідає третє місце. Розвиток людства неможливий без суттєвого розвитку науки. Ці програми – надійний фундамент для цього», – акцентувала Ірина Грицай.

Про освітні можливості ЄС розказали представникам вишів...

...студентам...

...науковцям...

 ...громадським організаціям.

«Ключові програми ЄС – у різних сферах, і це сотні мільйонів євро. Це потужний ресурс, який маємо використовувати як для розвитку бізнесу, так і для розвитку освіти», – зазначив Віталій Литвин.

Учасникам зустрічі дали корисні поради щодо участі у проектах.

ЄС – найбільший донор в Україні. Наразі реалізується понад 250 європейських проектів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux