Опубліковано 03 червня 2019 року, 15:30

Понад 20 військових Дніпропетровщини здобули нову цивільну професію за програмою «НАТО-Україна»

Понад 20 військовослужбовців Дніпропетровщини завершили навчання на курсах перепідготовки. Колишні військові здобули додаткову освіту та отримали сертифікати за спеціальностями «охоронець», «охоронець-інкасатор» та «начальник охорони». Навчання - частина програми «НАТО-Україна».

«Є гарна фраза – «Якщо людина чогось дуже хоче, вона шукає можливості, а якщо не хоче – причини». Участь у програмі «НАТО-Україна» якраз і є гарною можливістю для наших ветеранів пройти навчання та отримати нову професію. У подальшому плануємо залучати більше учасників не лише з Дніпра, а й з усієї області», - сказала начальник управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА Наталія Шуліка.

У 2019-му у Дніпрі завершила навчання вже друга група «студентів». Нову професію охоронця здобули 22 людини.

Випускник Юрій Магденко добровольцем пішов до лав захисників під час четвертої хвилі мобілізації. За військовою спеціальністю – інженер зв’язку.

«Колись я вже працював охоронцем, тому певне уявлення про спеціальність мав. Але щоб робити це професійно, вирішив пройти навчання. Програма дуже насичена, навіть не очікував, що дізнаюся стільки різних нюансів», - поділився випускник курсів Юрій Магденко.

На Дніпропетровщині програма з перепідготовки військових стартувала 2018-го. Взяти участь у ній можуть ті, хто протягом останніх трьох років є ветераном військової служби, або служить останній рік.

«Ця програма втілюється коштом цивільного бюджету, який щороку приймається штаб-квартирою НАТО. В Україні її розпочали у 1999 році курсами з англійської мови. За цей час навчання пройшли понад 11 тисяч військовослужбовців. Через 6-8 місяців після завершення навчання ми проводимо опитування випускників – чи працюють вони за новою професією», - розповіла представник менеджменту програми Марина Когут.

Випускники отримали свідоцтво Міністерства освіти України про додаткову цивільну освіту, а також сертифікат за спеціальністю «охоронець», «охоронець-інкасатор» або «начальник охорони».

«Щиро вдячний організаторам та викладачам курсів. Було дуже цікаво та пізнавально. Ми отримали багато корисних знань. Навіть якщо хтось з випускників на працюватиме інкасатором чи охоронцем,  ця інформація все одно знадобиться», - розповів випускник курсів Віталій Пєнкін.

Ті, хто бажає пройти навчання та отримати нову професію, можуть звертатися за додатковою інформацією до управління з питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації.

 Військовослужбовці Дніпропетровщини пройшли навчання на курсах перепідготовки

 «Участь у програмі «НАТО-Україна» є гарною можливістю для наших ветеранів пройти навчання та отримати нову професію», - начальник управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА Наталія Шуліка

 Нову професію здобули 22 людини

«Програма дуже насичена, навіть не очікував, що дізнаюся стільки різних нюансів», - випускник курсів Юрій Магденко

 Випускники отримали свідоцтво Міністерства освіти України про додаткову цивільну освіту та сертифікати про перепідготовку

 «Ця програма втілюється коштом цивільного бюджету, який щороку приймається штаб-квартирою НАТО. В Україні її розпочали у 1999 році курсами з англійської мови», - представник менеджменту програми Марина Когут

 Взяти участь у програмі можуть ті, хто протягом останніх трьох років є ветераном військової служби, або служить останній рік

 «Щиро вдячний організаторам та викладачам курсів. Було дуже цікаво та пізнавально», - випускник курсів Віталій Пєнкін

За додатковою інформацією щодо участі можна звертатися до управління з питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux