Опубліковано 03 червня 2019 року, 10:30

Після запуску водоводу Кривий Ріг-Веселе понад 2 тис селян забули про проблеми з водою – Валентин Резніченко

Що таке постійні пориви та життя без води забули мешканці шести сіл Криворізького району. Уже рік вони мають стабільне водопостачання. Адже Дніпропетровська ОДА реконструювала водовід Кривий Ріг-Веселе. Про це розповів голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Вода з-під крану – звичне явище для більшості українців. Водночас досі є населені пункти, де існують проблеми з водопостачанням. Щоб покращити життя людей, будуємо нові та реконструюємо старі водоводи на Дніпропетровщині. Безперебійною питною водою забезпечили понад 400 тис жителів регіону», – розповів голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Рік тому Дніпропетровська ОДА оновила 60-річний водовід, що тягнувся від Кривого Рогу до села Веселе. Прогнилі металеві труби замінили сучасними поліетиленовими. Для безперебійної роботи звели дві водонапірні вежі та насосну станцію, змонтували 14 технологічних колодязів.

Уже рік зі стабільним водопостачанням живуть мешканці шести сіл Криворізького Району: Веселого, Львова, Новомар’янівського, Нового Шляху, Нової Зорі та Бурлацького. Це – понад 2 тис людей.

Скільки себе пам’ятає у Веселому живе Лідія Шевцова. Жінка каже, вперше може без проблем і попрати вдома, і помити посуд, і полити городину.

«Коли на водоводі траплялися пориви, то тижнями сиділи без води. Її підвозили бочками до двору, доводилося економити. А тепер проблем немає: коли хочу, тоді миюся. Онуки як приїжджають у гості, то теж задоволені, що воду відрами носити не треба», – поділилася Лідія Михайлівна.

Чимале господарство тримає Володимир Марченко. Води на нього, каже чоловік, потрібно багато: і худобу напоїти, і полити грядки, і «попоратись» удома. Із жахом Володимир згадує часи, коли доводилося їздити за водою до сховища.

«Води постійно не було, а якщо і зявлялася, то ледь цибеніла. Увечері навіть відро не вдавалося набрати. До того ж, вода була дуже поганої якості. Пити її взагалі не можна було. А зараз і тиск у трубах є, і вода чиста», – розказав Володимир Марченко.

За чотири роки Дніпропетровська ОДА оновила та збудувала понад 55 водоводів. Загалом – 430 км водних «артерій».

 Уже рік зі стабільним водопостачанням живуть мешканці села Веселого, що в Криворізькому районі

 «Коли на водоводі траплялися пориви, то тижнями сиділи без води. А тепер проблем немає: коли хочу, тоді миюся», – Лідія Шевцова

 Вода – у дворі…

 … та вдома

 Чимале господарство тримає мешканець Веселого Володимир Марченко

 Води на нього, каже чоловік, потрібно багато

«Води постійно не було, а якщо і з’являлася, то ледь цибеніла. До того ж, вода була дуже поганої якості. А зараз і тиск у трубах є, і вода чиста», – Володимир Марченко

 Тепер Володимир може без проблем полити саджанці біля дому

 Води – досхочу

 Як вода є, то й квіти цвітуть,

…й худоба напоєна

 Окрім Веселого стабільне водопостачання отримали ще п’ять ближніх сіл

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux