Опубліковано 09 листопада 2018 року, 09:30

Після реконструкції марганецька школа №9 набуде сучасного вигляду – Валентин Резніченко

Штрих за штрихом сільські та міські школи Дніпропетровщини набувають сучасного вигляду. Десятки тьмяних неприглядних будівель одночасно, в різних куточках області, перетворюються на яскраві, різнобарвні. А головне – стають теплими та енергоефективними. Саме такий заклад після реконструкції матимуть і учні та вчителі школи №9 у Марганці. Зараз його осучаснює Дніпропетровська облдержадміністрація. Вже стартували зовнішні роботи, наступного року розпочнуть капремонт всередині будівлі. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко.

 «Доступ до якісної освіти повинен бути у всіх маленьких мешканців області, незалежно від місця їх проживання. Таке завдання поставив Президент України Петро Порошенко. Одночасно реконструюємо понад 30 основних та опорних закладів. Приводимо до ладу і марганецьку школу №9. Після завершення капремонту понад 600 учнів матимуть сучасні умови для комфортного навчання та всебічного розвитку», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 Марганецькій школі №9 трохи більше за 30-ть. Та ремонту вона потребувала ледве не зі свого «народження». Нинішній очільник закладу Вікторія Колесова згадує – дах латали щороку. Проте тих латок не вистачало навіть на навчальний рік – стіни постійно псувалися через потьоки. Крім того, дуло з усіх щілин – приміщення закладу було холодним. Іноді дітям на уроках доводилося навіть вдягати рукавички.

У 2018-му за модернізацію школи взялася Дніпропетровська облдержадміністрація. Будівля вже із новою покрівлею. Підрядники ще облаштують краї даху металом, аби краще захистити від вологи – більше він не протікатиме. Замінили і вікна. Вони із додатковою термоізоляцією.

«Всі наші сподівання – на якісний ремонт. Добре, що використовують сучасні технології енергозбереження. Нарешті школа буде теплою, а отже, затишною», – підкреслила в.о. директора Вікторія Колесова. 

Нині ремонтники термомодернізують фасад. Згодом його пофарбують у білий колір, а ще додадуть рожевого, зеленого, синього, помаранчевого.

«Хотілося б розбавити шкільні будні яскравими барвами, – сказала учениця 10 класу Ірина Зуховченко. – Думаю, в оновленій школі нам буде набагато комфортніше навчатися». 

Після завершення зовнішньої реконструкції ремонтники перейдуть всередину будівлі. Осучаснять всі комунікації, коридори та кабінети. В оновлені класи привезуть меблі, мультимедійні дошки та інше обладнання.

«Дуже радію тим колосальним змінам, які відбуваються просто зараз із рідною школою. Колись і я тут навчалася, і моя дитина. Такий глобальний ремонт – перший в історії закладу, – поділилася вчителька географії Олена Мітрохіна. – Із нетерпінням чекаємо на нові кабінети та обладнання. Це – додаткові можливості і для вчителів, і для дітей».

Згодом облаштують і територію. Нове асфальтове покриття буде різнобарвним. По периметру покладуть кольорову тротуарну плитку.

 У Марганецькій школі №9 – 639 учнів. 


ДніпроОДА модернізує Марганецьку школу №9

Будівля вже із новими покрівлею та вікнами

«Всі наші сподівання – на якісний ремонт. Добре, що використовують сучасні технології енергозбереження», – Вікторія Колесова

Зараз ремонтники термомодернізують фасад

Будівлю утеплюють та готують під фарбування

Школі – 30 років

Нарешті заклад набуде сучасного вигляду

«Дуже радію тим колосальним змінам, які відбуваються просто зараз із рідною школою», – Олена Мітрохіна

Згодом осучаснять і класи

«Хотілося б розбавити шкільні будні яскравими барвами», – Ірина Зуховченко

У марганецькій школі №9 – 639 учнів


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux