Опубліковано 05 червня 2019 року, 12:30

Після реконструкції амбулаторія обслуговуватиме майже 6 тисяч мешканців Сурсько-Литовської громади – Валентин Резніченко

У центрі Сурсько-Литовської ОТГ триває реконструкція амбулаторії загальної практики сімейної медицини. У триповерховій будівлі підрядники перекривають дах, міняють вікна, всередині переплановують приміщення. Роботи – обласним коштом, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Якість медичних послуг приводимо у відповідність до новітніх стандартів. У медустановах Дніпропетровської області створюємо комфортні умови: закуповуємо новітнє обладнання, будуємо та реконструюємо лікарні й амбулаторії», – акцентував голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Одну з амбулаторій приводять до ладу в центрі Сурсько-Литовської об’єднаної громади. Будівлю із 40-річною історією оновлюють від даху до кабінетів.

Підрядники вже провели демонтаж на другому і третьому поверхах, перепланували приміщення. Аналогічні роботи тривають на першому поверсі. Встановлені практично всі вікна. Наразі – монтаж нової покрівлі.

Наступний етап – прокладка електрики та вентиляції.

Після реконструкції в амбулаторії запрацюють кабінети сімейного лікаря, педіатра, стоматолога. Запроектовані оглядова, маніпуляційна, лабораторія, кабінети щеплення, фізпроцедур та невідкладної допомоги.

«Тут можна буде провести весь комплекс клініко-діагностичних досліджень. Також пацієнти зможуть зробити УЗД, – розказав в.о. директора Центру первинної медико-санітарної допомоги Сурсько-Литовського Андрій Сиротенко. – Головне – щоб усі будівельні роботи були виконані у строк. Хочемо вже якомога скоріше зайти в нові умови й надавати якісну допомогу мешканцям громади».

Мешканці громади покладають на реконструкцію велику надію. Доки тривають ремонтні роботи, пацієнтів приймають у місцевому будинку культури.

«Зараз, щоб здати банальні аналізи, доводиться їздити аж в середмістя Дніпра. Це незручно. Тому дуже чекаємо на завершення ремонту. Ми тут як раз мешкаємо недалечко: два кроки – і вже на місці», – поділилася місцева мешканка Валентина Кожушко.

Щодобово медустанова зможе приймати до 80 пацієнтів. Крім того, будівлю пристосують для вільного переміщення людей з інвалідністю. Зокрема, центральний вхід обладнають пандусом, а вгору підніматиме ліфт.

Центр первинної медико-санітарної допомоги Сурсько-Литовської ОТГ функціонує з 2017 року. У його складі дві амбулаторії – у центрі громади та в селі Новомиколаївка.

У Сурсько-Литовському...

...триває реконструкція амбулаторії.

 40-річну будівлю оновлюють кардинально.

 Уже провели демонтаж на другому

... і третьому поверхах...

 ...перепланували приміщення.

 Аналогічні роботи...

...тривають на першому поверсі.

 Встановлені практично всі вікна.

Наразі – монтаж нової покрівлі.

 Наступний етап – прокладка електрики...

 ... та вентиляції.

Після реконструкції в амбулаторії запрацюють кабінети сімейного лікаря, педіатра, стоматолога.

«Тут можна буде провести весь комплекс клініко-діагностичних досліджень. Також пацієнти зможуть зробити УЗД, – розказав Андрій Сиротенко. – Головне – щоб усі будівельні роботи були виконані у строк».

Будівлю пристосують для вільного переміщення людей з інвалідністю.

 «Зараз, щоб здати банальні аналізи, доводиться їздити аж в середмістя Дніпра. Це незручно. Тому дуже чекаємо на завершення ремонту», – поділилася Валентина Кожушко.

 Якість медичних послуг приводить у відповідність до новітніх стандартів Дніпропетровська ОДА.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux