Опубліковано 11 липня 2018 року, 15:30

Під час нересту на Дніпропетровщині затримали майже 1,3 тис браконьєрів

За квітень-червень 2018 року на Дніпропетровщині затримали майже 1,3 тис браконьєрів. Це найкращий результат в Україні. Підсумки операції «Нерест-2018» підбили під час прес-конференції у ДніпроОДА.

«Вже третій рік поспіль організовуємо на Дніпропетровщині операцію «Нерест». Аби ефективно боротися із браконьєрством, зібрали робочу групу з представників рибоохоронного патруля, поліцейських та громадськості, - розповів директор департаменту екології та природних ресурсів ДніпроОДА Руслан Стрілець. – Цьогоріч за період нересту затримали майже 1,3 тис браконьєрів. Зокрема, виявили понад 400 грубих порушень правил лову, більше 100 фактів продажу риби без дозвільних документів. Порушено 20 кримінальних справ». 

Цьогоріч «чорні рибалки» відзначилися неабиякою винахідливістю, додав директор департаменту.

«Був випадок на Кам’янському водосховищі. Браконьєри подзвонили на гарячу лінію та повідомили, що  відбувається незаконний вилов риби у 20 хвилинах від місця знаходження патруля. Коли патруль поїхав, «чорні рибалки» спробували встановити сітки на місці його чергування. Але спроба відволікти фахівців провалилася, порушників затримали», - розповів Руслан Стрілець. 

За словами директора департаменту ОДА, були й небезпечні випадки. Затримали чоловіків, які використовували бойові гранати аби глушити рибу.

Найнахабнішими виявилися браконьєри з Криворізького району. За один виїзд вони нанесли збитків державі на понад 80 тис грн.

«Загалом за нерест-2018 «чорні рибалки» нанесли державі збитків на 325 тис грн. 75 тис вже стягнули з порушників, - повідомив начальник управління Державного агентства рибного господарства у Дніпропетровській області Василь Волков. – У браконьєрів вилучили понад 4 тонни риби».

Нерест на Дніпропетровщині тривав із 1 квітня по 19 червня. У цей час діяли певні обмеження. Зокрема, було заборонено рибалити на човнах, вночі, користуватися електровудкою або сітками,  ловити більше трьох кілограмів риби.


Руслан Стрілець: "Цьогоріч за період нересту затримали майже 1,3 тис браконьєрів"

Василь Волков: "Загалом за нерест-2018 «чорні рибалки» нанесли державі збитків на 325 тис грн"

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux