Опубліковано 20 листопада 2018 року, 09:30

Новий куточок буккросингу відкрили у Дніпрі – Юрій Голик (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Детективи, романи, світова та українська класика, науково-популярна література. Новий куточок буккросингу відкрила Дніпропетровська ОДА. Цього разу – у центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості у Дніпрі. Про це повідомив радник голови облдержадміністрації Юрій Голик. 

«Перший буккросинг у формі англійського слова READ ми створили два роки тому у Дніпропетровській облдержадміністрації. З того часу близько 60 шкіл, дитячих садочків, лікарень на Дніпропетровщині та за  її межами отримали від нас яскраві полиці з книгами. Загалом подарували вже кілька тисяч нових книг, - розповів радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик. – Тепер свій буккросинг має і Дніпропетровський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості».

Центр отримав у подарунок від Дніпропетровської ОДА більше 300 новеньких книжок.

Їх розставили на яскравих літерах-полицях.

«В мене очі розбігаються від такої кількості нових книжок. Бачу багато відомих авторів, твори яких хочу прочитати. Вважаю, що буккросинговий рух – це великий поштовх до читання» - розповіла бібліотекар навчального центру Ольга Тертична.

Різноманіття жанрів та авторів…

… від класики до сучасної прози.

«Організувати буккросинг було ідеєю нашого бібліотекаря. Спочатку зробили його власними силами. Це була просто невеличка шафа, куди співробітники приносили свої книжки. Потім звернулися до Дніпропетровської ОДА із проханням поставити нам полиці. Були приємно вражені, як швидко відреагували на наш запит», - зізналась директор навчального центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Лариса Сидорчук.

 Про проект Дніпропетровської ОДА зі створення буккросингів у Центрі дізнались з соцмереж.

Вже обрала книгу на обмін Наталя Шавріна. За минулою професією вона – бібліотекар. На курсах у центрі професійно-технічної освіти опановує фах медичної сестри. Каже, що буккросинг – дуже корисна течія. «Зараз не завжди є можливість щось собі придбати. А завдяки буккросингу люди можуть не тільки брати книжки, але й ділитися тими, що вже прочитали», - зазначили Наталя. 

У Центрі здобувають професійно-технічну освіту більше 200 слухачів.

Тут готують майбутніх бухгалтерів, продавців, касирів, офісних та медичних працівників.

Познайомився з буккросингом і Костянтин Дивинський, який навчається на електрогазозварювальника. «Дуже цікавий проект. Раніше мені не доводилось стикатися з таким форматом, тут вперше дізнався, що таке буккросинг. Обрав почитати «Стратегію геніальних чоловіків», гадаю, зможу почерпнути звідти щось корисне», - зізнався Костянтин.

У світі рух буккросингу виник 2002 року.

Правила буккросингу такі: кожен бажаючий може взяти книжку, яка йому до вподоби. Замість неї – поставити іншу.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux