Опубліковано 19 березня 2018 року, 17:00

Нові та реконструйовані навчальні заклади, лікарні, дороги і водоводи: у ДніпроОДА відзвітували про виконання обласного бюджету за 2017-й

Нові та капітально відремонтовані дороги і водоводи, школи і дитсадки, лікарні, будинки під житло та стадіони. Загалом за рік на розвиток регіону з обласного бюджету витратили 1,5 млрд грн. Про це стало відомо під час публічного представлення головними розпорядниками коштів обласного бюджету – керівниками департаментів та управлінь Дніпропетровської ОДА інформації про виконання бюджету за 2017 рік.

За 2017-й у регіоні  реалізували близько двох сотень важливих інфраструктурних проектів. А це – понад 160 оновлених комунальних доріг, 25 – шкіл, 13 – дитсадків, 11 – лікарень, 11 – водогонів, 3 – житлові будинки. Загалом на реалізацію всіх проектів пішло 1,5 млрд грн.

«Комфорт мешканців області та благоустрій населених пунктів – у наших першочергових завданнях, – зазначив заступник директора департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Владислав Грива. – Так, у 2017-му після реконструкції відкрили міські парки у Кам’янському та Марганці».

У 2017-му будували та реконструювали і водогони. Забезпечили питною водою 20 тисяч сільських мешканців у 9 районах області.

Піклувалися й про найменших мешканців області. Для малечі створили 1,5 тис додаткових місць у дошкільних закладах. Осучаснили та розширили 13 садочків. У Підгородному, Обухівці, Іларіоновому та Кам’янському заклали чотири нові дитячі заклади. Кожен – на 115 малюків.

Реконструювали і школи. Створили сучасний освітній простір для учнів 25 навчальних закладів області. Всі будівлі – яскраві та утеплені. Акцент – на енергозберігаючих технологіях.

«У школах осучаснювали не лише приміщення, а й «начинку» для якісного навчання. Придбали обладнання на загальну суму 28,7 млн грн. Це і мультимедійні комплекси, і інтерактивні дошки, і комп’ютери, – розповів директор департаменту освіти і науки Олексій Полторацький. – А ще – закупили 11 шкільних автобусів. Вони підвозять сільських дітей та вчителів до опорних шкіл».  

Окрема увага – дітям, які залишилися без батьків.

«Для 109 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, обласним коштом придбали понад сотню осель. А для 30 дітей із дитячих будинків сімейного типу – п’ять будинків», – зазначив начальник служби у справах дітей Віктор Візир.

Лікарні також не залишилися поза увагою. Оновили 11 медичних закладів. У сучасних умовах лікарям приємніше працювати, а пацієнти – скоріше одужують. Так, педіатрія лікарні ім. Руднєва більше нагадує затишний дитсадок, аніж медзаклад.

«Закупили понад півсотні одиниць медичного обладнання – сучасних ангіографів, томографів, апаратів штучної вентиляції легенів», – сказала директор департаменту охорони здоров’я Наталія Будяк.

Молодіжні та спортивні проекти – також у пріоритетах обласної влади. Після капремонту відкрили перший на Дніпропетровщині стадіон для легкої атлетики «Олімпійські резерви». Оновлювали і шкільні спортивні зали, поля, майданчики та басейни по всій області.

Звіт про виконання обласного бюджету та обласних програм розглянули на комісіях облради та затвердили на сесії 16 березня 2018 року.

Звіти керівників департаментів та управлінь ДніпроОДА про виконання бюджету за 2017 рік можна переглянути тут.

У ДніпроОДА відзвітували про виконання обласного бюджету за 2017 рік

«Комфорт мешканців області та благоустрій населених пунктів – у наших першочергових завданнях», – Владислав Грива

Інформацію про виконання бюджету за 2017-й представили керівники департаментів та управлінь Дніпропетровської ОДА

«У 2017-му закупили понад півсотні одиниць медичного обладнання», – Наталія Будяк

Інформацію представили для громадськості

Олексій Полторацький: «У школах осучаснювали не лише приміщення, а й «начинку» для якісного навчання. Придбали обладнання на загальну суму 28,7 млн грн»

Поза увагою влади у 2017-му не залишилися ані навчальні та медичні заклади, ані молодь, ані сироти

«Для 109 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, обласним коштом придбали понад сотню осель», – Віктор Візир

Нові та реконструйовані школи й дитсадки, лікарні, дороги і водоводи – загалом за рік на розвиток регіону з обласного бюджету витратили 1,5 млрд грн


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux