Опубліковано 22 листопада 2018 року, 10:00

Найближчим часом проблема міжнародного аеропорту для Дніпра буде вирішена - Президент

За дорученням Президента Петра Порошенка до проекту бюджету на наступний рік включено фінансування програми з проектування та будівництва міжнародного аеропорту у Дніпрі. Про це Глава держави повідомив під час зустрічі з міським головою Дніпра Борисом Філатовим.

«За моїм проханням в проект бюджету включена окрема програма щодо будівництва сучасного міжнародного аеропорту в Дніпропетровській області», - сказав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що серед іншого останні кілька днів займався питанням залученням в Україну дуже потужних авіакомпаній та авіаперевізників. «Ми ретельно вели розмову яким чином нам спростити доступ українців до безвізового режиму і отримати недорогі, надійні і високоякісні перевезення в першу чергу до країн Європи і Сполучених Штатів Америки», - сказав він.

«Можу сказати, що переговори пройшли успішно. Розширяють свою присутність Ryanаir, повертається в Україну Wizz Air», - констатував Глава держави.

Петро Порошенко зазначив, що зацікавлений у тому, аби до переліку міст, з яких здійснюються регулярні авіапольоти, увійшло Дніпро. За словами Президента, вже завершено обговорення цього питання з Урядом, Прем’єр-міністром, Міністром інфраструктури і було вирішено підтримати прохання міського голови та народних депутатів-мажоритарників, які обрані від Дніпра.

«Я твердо переконаний, що це наше спільне завдання. В бюджеті вже зараз передбачено і, я сподіваюся, буде проголосована відповідна сума на проектування, будівництво. Якщо буде необхідність, я впевнений, що Уряд також дослухається до моїх рекомендацій і будуть виділені додаткові кошти з Державного фонду регіонального розвитку», - сказав Петро Порошенко.

За словами Глави держави, завдяки роботі нового аеропорту очікується збільшення пасажиропотоку за три роки на три-п’ять мільйонів. «Це означає, що мешканці Дніпра, і не тільки Дніпра, можливо Запоріжжя, Кривого Рогу отримають можливість подорожувати до 10-15 аеропортів Європи», - сказав він.

Президент також підкресли, що очікує на активну участь Бориса Філатова та громади у реалізації проекту. «Я розраховую на вашу активну участь, притаманну вам позицію захисту інтересів дніпрян. Хотів би, щоб і з точки зору юридичної, і з точки зору питань землі, і з точки зору активної участі в проекті, і будучи замовниками, і я не виключаю і пошуку інвесторів, міська влада і ви як міський голова також активно долучитесь», - сказав він.

«А дніпрян я хочу привітати з твердою надією, що нарешті найближчим часом проблема міжнародного аеропорту для Дніпра буде вирішена», - додав Петро Порошенко.

Борис Філатов, у свою чергу, висловив вдячність не лише від себе як міського голови Дніпра, а й від усієї територіальної громади. «Дійсно, проблема недорогих, якісних авіаперевезень не вирішувалася всі ці роки і я вважаю, що вами проявлена політична воля – вона вирішить цю проблему. Дякую, оскільки Дніпро – це місто, яке зупинило «русскую весну», це східний форпост України і для нас дуже важливо, щоб у нових історичних умовах всі могли скористатися і безвізом, і взагалі, щоб Дніпро стало повітряними воротами східної України», - сказав міський голова Дніпра.

«Хотів би сказати Вам слова подяки, і не лише Вам, а й народним депутатам, які від територіальної громади представляють інтереси нашого міста і об’єднали свої зусилля. Сподіваюся, що цей проект буде реалізований у найкоротші терміни і ви можете розраховувати на міського голову, міську раду, на територіальну громаду Дніпра у реалізації цього проекту», - додав Борис Філатов.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux