Опубліковано 17 грудня 2018 року, 19:00

На зустрічі з молоддю регіону Президент Петро Порошенко розповів про перспективи розвитку освіти і науки в Україні

Як держава може допомогти талановитій молоді? Як заохотити хлопців та дівчат повернутися в Україну після навчання за кордоном? Як зробити заняття наукою модною та престижною справою? Такі питання найбільше цікавили студентів та викладачів дніпровських вишів під час зустрічі із Президентом України Петром Порошенком. 

«Саме студентство дало поштовх Революції Гідності. Молодь сказала вирішальне слово щодо вибору європейського шляху. Все, що робить держава, - це для нашого майбутнього, для молоді. Ви дуже креативні люди, патріотичні, вільні. Ви - рушійна сила змін», - звернувся до молодих людей Президент України Петро Порошенко. 

На зустріч із Президентом України студенти та молоді вчені Дніпропетровщини підготували безліч питань. Хлопців та дівчат найбільше цікавило, як саме вони можуть допомогти країні стрімко розвиватися? А ще – як молоді реалізувати власний багатий науковий потенціал? Де знайти гроші на дослідження?

 «Нині багато молодих вчених їдуть із України на стажування за кордон. Хотілося б не розгубити наші «унікальні мізки». Адже комусь треба рухати Україну далі. Вихід бачимо у цільових грантах від держави на проведення наукових досліджень», – розповіла голова ради молодих вчених Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Наталія Деревягіна.

Президент України Петро Порошенко наголосив, що сучасна Україна – країна унікальних можливостей і перспектив. Тому один із пріоритетів – надати державну підтримку молодому інтелектуальному поколінню.

«Один із пріоритетів держави – підтримка молоді в усіх прагненнях. З цією метою я ініціював створення Фонду з підтримки освітніх та наукових програм для молоді. Тепер збираємо звернення на отримання грантів від держави, - зазначив Петро Порошенко. -  Завдяки грантам талановиті люди зможуть навчатися за магістерськими програмами за кордоном і повернутися додому, щоб розвивати свою країну». 

Президент попросив молодих вчених Дніпропетровщини не боятися ставити перед собою амбітні цілі - бути першими в найкращих наукових центрах світу. Та додав, що Україна розраховує на їхні знання.

Фонд з підтримки освітніх та наукових програм для молоді заснував Президент України Петро Порошенко. Його мета – заохотити молодих людей працювати та займатися наукою в Україні. Студенти зможуть отримати фінансову підтримку на навчання за кордоном з умовою, що будуть відмінниками та потім повернуться працювати на Батьківщину. Виділятимуть і кошти на наукові проекти та гранти.  

Президент України Петро Порошенко зустрівся із молоддю Дніпропетровщини

 Один із пріоритетів держави – підтримка талановитої молоді

Петро Порошенко: «Завдяки грантам талановиті люди зможуть навчатися за магістерськими програмами за кордоном і повернутися додому, щоб розвивати свою країну»

Гранти тепер даватиме і держава

 Президент порадив молоді не боятися ставити амбітні цілі


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux