Опубліковано 16 лютого 2018 року, 12:30

На вихідних дніпрян запрошують до планетарію

17-18 лютого планетарій Дніпра представить глядачам насичену програму. Про це повідомляють в управлінні культури, національностей та релігій ДніпроОДА.  

У суботу, з 10:30 до 13 години у планетарії відбудеться дитяче свято «Зустрічаємо рік Собаки». Глядачів очікують східні гадання з нагоди китайського Нового року, смачні пряники, загадкові зірки та саморобки-оригамі.

Об 11:00 – сеанс «Як Місяць до Сонця в гості ходив». Виставу покажуть для глядачів віком від п’яти років. Ця розповідь про казкову мандрівку Місяця-молодця сузір’ями Зодіаку в пошуках Сонця.  Під мальовничим небом на головного героя чекають пригоди та дивовижні перетворення. В основі сюжету - албанська народна казка. Це перша повнокупольна програма-фільм, яка створена в Україні.

Виставу «Дракоша і зникла зірка» можна переглянути о 13 годині. Запрошують усіх охочих та дітей у віці від п’яти років. Програма розповість про маленького дракона, який заблукав у космосі. Друзі допомагають йому відшукати дорогу і повернутися додому.

Останній сеанс «Загадки Всесвіту»  - о 15 годині. Тисячі років астрономи вивчають Всесвіт, але зовсім поруч із Землею досі існують світила, таємницю яких не вдається розкрити й донині. Дізнатись про це побільше пропонують глядачам, старшим від десяти років. 

Неділя у планетарії Дніпра також обіцяє бути цікавою. Перший сеанс об 11 годині. Вистава «Сім чарівних променів» розповідає про сім братів-чарівників, котрі зробили наш світ яскравим та гарним. Число сім вважається щасливим. Зустріти його можна і у світі зірок та планет. До перегляду запрошують дітей віком від 4 років.

О 13 годині – сеанс «Знайди сузір’я». Усім, кому виповнилося 10 років, пропонують пізнати загадки зіркових візерунків. 

15 година – вистава «Круїз Чумацьким Шляхом». Всі зірки, які ми бачимо на небі, утворюють величезний зоряний «мегаполіс» - галактику Чумацький шлях. Там є свої визначні пам'ятки, спокійні і бурхливі місця. Програма дозволить не заблукати на просторах галактики і побачити всі найцікавіші її об'єкти. Вікова категорія сеансу – від 14 років.

Планетарій знаходиться у Дніпрі на Крутогірному узвізі, 10 (колишня вул. Рогальова).  

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux