Опубліковано 18 квітня 2018 року, 13:30

На курсах з робототехніки почали навчання понад 20 вчителів Дніпропетровщини – Валентин Резніченко

Для понад 20 вчителів області розпочалися освітні курси з робототехніки. Після навчання зацікавлюватимуть дітей у високих технологіях у спеціалізованих школах, які відкриються восени 2018-го у Дніпрі, Кам’янському, Першотравенську, Нікополі, Покрові, Жовтих Водах і Павлограді. Досвідом діляться київські програмісти.

 «Зробити освітнє середовище сучасним і комфортним – таке завдання ставить Президент України Петро Порошенко. Школи Дніпропетровщини оновлюємо до невпізнанності, оснащуємо їх мультимедійним обладнанням, відкриваємо медіатеки та ресурсні кімнати для особливих дітей. Цьогоріч запровадили ще один проект – школи ІТ та робототехніки. Вже підібрали фахівців, які там викладатимуть. Наразі вони стали до навчання», – зауважив Валентин Резніченко. 

Навчання проходить на базі Дніпропетровського обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій. Саме тут планують відкрити першу в області школу ІТ та робототехніки.

За партами – зо два десятки фахівців з інформатики, математики чи фізики, які викладають у школах або в центрах позашкільної роботи. Серед них – і керівник радіотехнічного гуртка Ігор Костенко з Кам’янського.

«Основи радіотехніки й електроніки – це перша сходинка в розвитку підростаючого покоління. Робототехніка – сходинка друга. Молодь повинна знати, як створювати роботів, аби встигати за технічним прогресом. Більше того, це допоможе їм визначитися з майбутньою професією», – розказав Ігор Костенко. 

На навчанні – і директорка Павлоградського ліцею Лариса Бондарева. Вона переконана, програмуючи роботів, учні зможуть зрозуміти, чим зацікавити ринок праці майбутнього.

«За фахом я – інженер-програміст. Свого часу ремонтувала комп’ютери з паяльником в руках. Знаю, як зробити плату, які радіоелементи там мають бути. Усе це є і в основі створення робототехніки. Тому вирішила згадати свою першу спеціальність і прийшла на курси», – сказала Лариса Бондарева.  

На курси – три місяці. Майбутнім викладачам шкіл робототехніки передають знання столичні програмісти, які створили схожий освітній хаб у Броварах.

«Ми виступили ініціаторами проекту – ДніпроОДА ідею підтримала, – зазначив засновник школи робототехніки у Броварах Пилип Духлій. – У курсі – сім тем: робототехніка, основи електроніки, Інтернет речей, моделювання та інші. Передаємо програми і новітні технології ентузіастам, які хочуть цьому вчитися. Поєднуємо бажання одних і можливості інших. У такий спосіб прагнемо змінити позашкільну освіту». 

Школи робототехніки створюють в регіоні на базі колишніх Палаців піонерів та Центрів юних техніків. Приміщення ремонтують обласним коштом. Тут встановлять сучасне устаткування: комп’ютери, лазерні станки, 3D-принтери, паяльне обладнання. У школах безкоштовно навчатимуть програмувати, створювати web-дизайн та проектувати роботів.

 За партами в якості учнів – учителі.

Курси – з робототехніки.

 Навчання проходить на базі обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій.

Лариса Бондарева переконана, програмуючи роботів, учні зможуть зрозуміти, чим у майбутньому зацікавити ринок праці.

Майбутнім викладачам шкіл робототехніки передають знання столичні програмісти.

Вони створили схожий освітній хаб у Броварах.

Загалом передадуть 7 курсів.

Це робототехніка, основи електроніки, Інтернет речей, моделювання та інші.

Після навчання викладачі зацікавлюватимуть дітей у високих технологіях у школах, які незабаром відкриються  у 7 містах регіону.

«Молодь повинна знати, як створювати роботів, аби встигати за технічним прогресом. Більше того, це допоможе їм визначитися з майбутньою професією», – розказав Ігор Костенко.



Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux