Опубліковано 19 квітня 2018 року, 15:30

На Дніпропетровщині вже розпочали створювати школи робототехніки – Валентин Резніченко

У ДніпроОДА розробили універсальний проект та дизайн майбутніх шкіл робототехніки. Будівельні роботи у покровському навчальному центрі розпочнуть вже наприкінці весни. Загалом цьогоріч такі сучасні школи планують відкрити у семи містах Дніпропетровщини. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко. 

«Освіта в українських школах має крокувати в ногу з часом, наголошує Президент України Петро Порошенко. Впроваджуємо в навчання дітей Дніпропетровщини сучасні технології. Опанувати основи програмування та навіть спроектувати справжніх роботів можна буде в школах робототехніки. Відкрити такі центри плануємо вже цьогоріч», - розповів Валентин Резніченко. 

У 2018-му школи робототехніки планують відкрити у Дніпрі, Кам’янському, Першотравенську, Нікополі, Покрові, Жовтих Водах, Павлограді. Вже готовий типовий проект, який використають для створення всіх семи центрів.  

Школи робототехніки оснастять сучасним обладнанням - комп’ютерами, лазерними станками, 3D-принтерами, паяльними станціями, всіма необхідними комплектуючими. Торги на закупівлю техніки вже стартували. Розпочалися й курси для вчителів Дніпропетровщини, які працюватимуть у нових навчальних центрах. Викладають фахівці із Київщини.

«Разом із моєю колегою Олександрою Дудар створили школу робототехніки у Броварах, нині ділимося досвідом із Дніпропетровщиною. Зокрема, на курсах для вчителів пояснюємо не тільки основи робототехніки, а й певну філософію викладання, - розповів засновник школи «Brobots» Пилип Духлій. – Ми не копіюємо звичайну школу, а мотивуємо дітей та стараємося зацікавити. На уроках їм дозволено робити все, навіть грати у комп’ютерні ігри. Та вони самі беруться за навчання після «провалу» на перших же змаганнях. І вже на наступному конкурсі вражають своїми досягненнями». 

У школах робототехніки навчатимуться діти від 7-8 років. Роботи у Покрові мають стартувати вже наприкінці весни. Там школу робототехніки створять на базі позашкільного дитячого центру.

«Дніпропетровщина – область з величезним інженерним потенціалом. Діти, які приходитимуть у школи робототехніки, ставатимуть ентузіастами цієї справи. Хочемо, аби у нашому регіоні з’явилися свої «Ілони Маски», - поділився радник голови ДніпроОДА Юрій Голик. 

Планується, що у майбутньому школи робототехніки з’являться у всіх великих населених пунктах Дніпропетровської області.

Вже готовий типовий проект шкіл робототехніки Дніпропетровщини

Юрій Голик: "Діти, які приходитимуть у школи робототехніки, ставатимуть ентузіастами цієї справи"

Пилип Духлі: "У школах робототехніки дітей не заставлятимуть вчитися, а будуть мотивувати"

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux