Опубліковано 13 вересня 2018 року, 14:30

На Дніпропетровщині відбудеться міжнародний Книжковий фест Book Space

Книжкові ярмарки, презентації літературних новинок, поетичні читання, виставки, лекції, музичні виступи. А ще – спілкування із  авторам з різних куточків світу. Все це очікує на гостей міжнародного Книжкового фестивалю Book Space, який проходитиме у Дніпрі з 28 по 30 вересня. Вхід – вільний, повідомив під час прес-конференції радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик. 

«Прагнемо популяризувати читання, прищеплювати любов до книжок. У держустановах та школах по всій області встановлюємо буккросинги та даруємо туди книжки – це вже гарна традиція, яка розпочалася із ДніпроОДА, - зазначив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик. – Нині організовуємо перший книжковий фест у Дніпрі. Хочемо зробити дещо масштабніше, ніж подібні заходи в інших містах України. Щоб це була не просто виставка-продаж, а й місце для спілкування».

На книжковий фестиваль Book Space приїдуть близько 60 видавців та 80 авторів з України, Франції, Польщі, Данії, США, Німеччини та інших країн. Серед гостей –  комерсант та письменник Гарик Корогодський, письменниці Оксана Забужко та Ірена Карпа, поет-сатирик Орлуша. Із  США завітає історик, професор Гарвардського університету Сергій Плохій, із Франції – історик та письменник Андре Рош.

«У нас будуть дитяча, військова, поетична, історична, освітня програми. Більшість українських та зарубіжних гостей візьмуть участь в центральній програмі «Трансформації» - будуть різноманітні дискусії, презентації книжок та кінопокази, - розповіла арт-директорка фестивалю Вікторія Наріжна. –  Ми організуємо лаунж-зони, фудкорти. На фесті можна буде провести цілий день, спілкуючись, читаючі цікаві книжки». 

Придбати книги можна буде на книжкових виставках – у дорослій та дитячій зонах.

Фестиваль проходитиме одразу на кількох майданчиках: біля Дніпропетровської ОДА, в самій будівлі держустанови та поряд – у Парку ракет та сквері Героїв. Музичну сцену розмістять в саду Музею українського живопису. Кожен фестивальний день там завершуватимуть концертами – на сцену вийдуть гурти DZ’OB, Quarpa та учасники джазового проекту Мар’яни Савки «В саду».

Book Space триватиме три дні – з 28 по 30 вересня. Фестиваль безкоштовний. Докладна програма – тут.

Фестиваль організовують Дніпропетровська облдержадміністрація та програма «Культурна столиця».

Юрій Голик: «Нині організовуємо перший книжковий фест у Дніпрі. Хочемо зробити дещо масштабніше, ніж подібні заходи в інших містах України. Щоб це була не просто виставка-продаж, а й місце для спілкування»

Фест проходитипе з 28 по 30 вересня

Вікторія Наріжна: «На фесті можна буде провести цілий день, спілкуючись, читаючі цікаві книжки»

Вхід на фестиваль – вільний.

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux