Опубліковано 04 грудня 2019 року, 17:18

На Дніпропетровщині створять експертну групу для екомоніторингу заводу «АрселорМіттал Кривий Ріг»

«АрселорМіттал Кривий Ріг» – один із найбільших гірничо-металургійних підприємств України. А ще – найкрупніший зарубіжний інвестор у регіоні. Водночас, на жаль, підприємство є одним із найбільших забруднювачів повітря в області. Наразі над виправленням ситуації спільно працюють Дніпропетровська ОДА та представники «АрселорМіттал Кривий Ріг». Як завод виконує взяті на себе зобов’язання із покращення екоситуації, тепер перевірятиме експертна група. До неї залучать вчених, представників влади, підприємства, громадськість. Про це стало відомо під час наради з екологічної діяльності ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», яку провів голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. 

 «Турбота про екологічну ситуацію в регіоні – мій особистий стратегічний пріоритет. Першочергове завдання – знизити шкідливі викиди у повітря, аби мешканцям області стало легше дихати, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Наразі з основними забруднювачами обговорюємо швидкі та довгострокові сценарії екоінвестицій у модернізацію виробництва. Конкретні пропозиції чекаємо й від «АрселорМіттал Кривий Ріг». Підприємство пообіцяло скласти відповідний графік, в якому визначить обсяг коштів для реалізації екологічних програм та чіткі терміни виконання кожного кроку».

 Для незалежного контролю за виконанням підприємством запланованих кроків зі зниження шкідливих викидів у повітря створять розширену робочу групу. До її складу увійдуть громадські організації, представники наукових інституцій Кривого Рогу, облдержадміністрації та заводу.

 «До кінця 2019-го запланували узгодити з «АрселорМіттал Кривий Ріг» графік щодо технологічної модернізації підприємства та покращення екологічної ситуації в регіоні. Щокварталу незалежні експерти відвідуватимуть завод для моніторингу виконання взятих на себе зобов’язань», – сказав Олександр Бондаренко.

 «АрселорМіттал Кривий Ріг» відкрите до співробітництва та конструктивного діалогу з владою та громадськістю. За 14 років роботи компанії в Україні нам вдалося зменшити обсяг викидів в атмосферу на 50%. Але розуміємо, що треба зробити ще більше. Попереду – велика інвестиційна програма з модернізації виробництва та охорони навколишнього середовища. Постійна взаємодія з громадськістю і представниками влади сприятиме більш ефективній реалізації цієї стратегії», – зазначив в.о. генерального директора підприємства Олександр Іванов.

 Як свідчить світова практика, зазвичай підприємства інвестують в екопрограми від 10 до 20% власного прибутку.

Голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко провів нараду з екологічної діяльності підприємства «АрселорМіттал Кривий Ріг»

Обговорили кроки, які може зробити підприємства для поліпшення екологічної ситуації в регіоні

«Турбота про екологічну ситуацію в регіоні – мій особистий стратегічний пріоритет. Першочергове завдання – знизити шкідливі викиди у повітря, аби мешканцям області стало легше дихати», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко

Як завод виконує взяті на себе зобов’язання із покращення екоситуації, тепер перевірятиме експертна група

До неї залучать вчених, представників влади, підприємства, громадськість


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux