Опубліковано 26 вересня 2019 року, 16:50

На Дніпропетровщині проходить міжнародний чемпіонат бригад «швидких»

На Дніпропетровщині проходить міжнародний турнір «швидких». Змагаються 18 бригад із семи областей України та краща команда екстреної меддопомоги із Білорусії. «Квести» максимально наближені до реальності. Потерпілий у ДТП, жертва окультного ритуалу, наречений із панкреатитом. Ситуації, коли порятунок людського життя цілком залежить від злагодженої та професійної роботи «швидкої».

 «Такі змагання проводимо десятий рік поспіль. Привертаємо увагу суспільства до проблем екстреної медицини. А ще – лікарі та фельдшери відточують власну майстерність і обмінюються досвідом, – зазначив директор обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко. – З кожним роком завдання стають складнішими та цікавішими. Все – для підвищення професіоналізму медиків, від якого залежить людське життя».

 Змагання влаштували посеред лісу в селі Орлівщина Новомосковського району. Відразу на декількох майданчиках бригади «швидких» «борються» за людське життя. Статисти – майбутні фельдшери. Вони добре знають, як імітувати невідкладний стан. Тут і «відірвані кінцівки», і «повішення», і «інсульт». Протягом двох днів команди проходять почергово всі конкурсні завдання.

«Неодноразово брав участь у таких змаганнях в інших регіонах. Для мене це наче генеральна репетиція реальних ситуацій. І гарний шанс  відточити власний професіоналізм, – сказав учасник, фельдшер із Донеччини Дмитро Кучер. – Чемпіонат на Дніпропетровщині організували на чудовому рівні. І завдання реалістичні, і вимоги дуже високі».

Один із «квестів» – врятувати потерпілого у ДТП. На майданчику – бригада з Нікопольського району. Фельдшер із семирічним стажем Ольга Донець вперше на змаганнях такого рівня. Та діє впевнено.

«У моїй практиці був випадок масового ДТП. Мали четверо постраждалих. Проте конкурсне завдання видалося надто складним. У потерпілого і ампутація ноги, і перелам тазу, і зупинка дихання. Та все, що від нас залежало, ми зробили», – поділилася Ольга Донець.

«При оцінюванні виконання завдання враховуємо і знання алгоритму дій, і вміння працювати командою. Значну увагу приділяємо злагодженості роботи всієї бригади. Адже від неї у реальності залежатиме людське життя», – підкреслила суддя, лікар медицини невідкладних станів із Дніпра Катерина Кущ.

Міжнародний чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги проходить на базі санаторію «Новомосковський». Учасники – команди з Дніпропетровської, Одеської, Харківської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської областей. Вдруге на змаганнях – бригада з Білорусії.

На Дніпропетровщині проходить міжнародний чемпіонат бригад «швидких»

«Такі змагання проводимо десятий рік поспіль. З кожним роком завдання стають складнішими та цікавішими», – Радій Шевченко

Змодельовані ситуації..

..максимально наближені до реальних

За «потерпілих» – і манекени,..

..і статисти

Дмитро Кучер: «Чемпіонат на Дніпропетровщині організували на чудовому рівні. І завдання реалістичні, і вимоги дуже високі»

При оцінюванні виконання завдання.

..враховують і знання алгоритму дій,..

..і вміння працювати командою

«У моїй практиці був випадок масового ДТП. Проте конкурсне завдання видалося надто складним», – Ольга Донець

Чемпіонат «швидких» – на базі санаторію «Новомосковський»

Учасники – команди із різних регіонів України та із Білорусії

Загалом – 18 бригад

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux