Опубліковано 18 жовтня 2018 року, 11:30

На Дніпропетровщині облаштовуємо ще один ваговий майданчик для контролю вантажівок – Валентин Резніченко

На під’їздах до Дніпра облаштовують два габаритно-вагові комплекси – на Решетилівській та Криворізькій трасах. Вони контролюватимуть вагу великих фур. Незабаром будівництво розпочнеться й на інших автошляхах області. У такий спосіб планують зберегти новозбудовані та відремонтовані магістралі. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 «Мешканці області мають пересуватися якісними автошляхами. Таке завдання поставив Президент України Петро Порошенко. На Дніпропетровщині приводяться до ладу і комунальні дороги всередині населених пунктів, і траси національного значення.  Для їх збереження та попередження руйнації облаштовуємо габаритно-вагові комплекси. Завдяки таким майданчикам вага фур буде під контролем», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 Будівництво габаритно-вагових комплексів – у співфінансуванні обласним і міським коштом.

Тільки-но стартували роботи на трасі М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварино. Це магістраль національного значення – у напрямку на Миколаїв, із розвилкою на Київ.

На дорозі – багато великих вантажівок. Фахівці акцентують – на державних магістралях заборонено рух транспорту вагою більше 40 тонн, на шляхах місцевого значення – 24 тонн. Тож поява на трасі вагового комплексу буде доречною.

Основу під майбутній майданчик закладають у 10-ти км від обласного центру – між Дніпром та селом Долинське. Нині дорожники готують під нього місце. Знімають рослинний шар ґрунту, відсипають земляне полотно.

 Інший габаритно-ваговий комплекс наразі зводять у полтавському напрямку – на трасі Н-31 Дніпро-Кобеляки-Царичанка-Решетилівка.

«На кожному такому комплексі працюватимуть два інспектори – від «Укртрансбезпеки» та Дніпропетровської облдержадміністрації. Плануємо залучати до контролю за вагою вантажівок і громадськість», – сказав радник голови ДніпроОДА Юрій Голик. 

 Незабаром розпочнеться будівництво ще двох комплексів – на донецькому та запорізькому шосе. У планах – облаштування вагових майданчиків на в’їздах до Кривого Рогу, Павлограда, Кам’янського, Марганця.

На під’їздах до Дніпра облаштовують габаритно-вагові комплекси

Вони контролюватимуть вагу великих фур

Один із майданчиків зводять на Криворізькій трасі – в 10 км від Дніпра

Там рух завжди жвавий

Наразі дорожники готують місце під майбутній ваговий майданчик –..

..знімають рослинний шар ґрунту,..

..відсипають земляне полотно

Незабаром розпочнеться будівництво таких майданчиків і на інших автошляхах області

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux