Опубліковано 04 лютого 2019 року, 11:30

На Дніпропетровщині для АТОвців відкриють ветеранські клуби та проведуть спартакіади

Психологічна та спортивна реабілітація АТОвців, соціалізація та розвиток патріотичного руху. У Дніпропетровській облдержадміністрації обговорили річний план заходів з підтримки військових. За круглим столом зібралися представники влади, громадських та військових організацій, ветерани АТО та їхні рідні. 

«У 2018-му створили управління з питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації. Провели велику роботу – зібрали інформацію, вивчили потреби АТОвців у тих чи інших заходах. Нині зустрілися за круглим столом, аби обговорити плани на 2019 рік, обмінятися думками та разом виробити ефективну стратегію роботи», - сказав заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко.

 Протягом року у містах та селищах області з АТОвцями працюватимуть психологи та терапевти. Фахівці проведуть низку тренінгів з тілесно-орієнтовної психотерапії. Вже запланували поїздки до Синельниківського, Магдалинівського, Васильківського та Павлоградського районів.

В області планують створити ветеранські клуби. Три з них – у Дніпрі. Там АТОвцям допомагатимуть адаптуватися до мирного життя та впоратися зі стресом за методикою американського психолога і тренера Френка Пьюселіка.  Очолюватимуть клуби ветерани.

«Адаптуємо систему Френка Пьюселіка до наших реалій. Паралельно готуємо спеціалістів, щоб відкрити волонтерські клуби у районах. Завдяки цьому зможемо налагодити адресну допомогу ветеранам та їхнім родинам», - розповів заступник військового комісара Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Полуциган. 

 Серед планів на 2019-й – спортивні розваги: стрільба з луку, сплави на каяках, обласний турнір з міні-футболу та волейболу. А ще – просвітницька робота з мешканцями Дніпропетровщини та розвиток патріотичного руху. Першочергово до заходів залучатимуть АТОвців з районів.

«На цей рік запланували 8 великих спортивних заходів. З них дві спартакіади – у квітні та жовтні, - розповіла голова Дніпропетровської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Вікторія Орєшина. – Вже 14 лютого – катання на ковзанах, спеціально до Дня закоханих». 

Також у планах – системна робота з психологічної реабілітації учасників АТО та їхніх рідних у районах, усебічна допомога сім’ям зниклих безвісті.

«Десятки наших бійців пройшли через ув’язнення, але ще чимало хлопців досі залишаються у полоні на окупованій території. Разом маємо докласти усіх зусиль, аби українські герої повернулися до своїх рідних», - сказав представник громадської організації «Кривбас» Микола Колесник.

Нині на Дніпропетровщині – понад 24 тис учасників АТО.

 У Дніпропетровській облдержадміністрації обговорили річний план заходів з підтримки військових

 Разом зібралися представники влади, громадських та військових організацій, …

 … ветерани АТО та їхні рідні

 «Зустрілися за круглим столом, аби обговорити плани на 2019 рік, обмінятися думками та разом виробити ефективну стратегію роботи», - сказав заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко

Для АТОвців проведуть низку тренінгів з тілесно-орієнтовної психотерапії…

 …та відкриють ветеранські клуби

 «Адаптуємо систему Френка Пьюселіка до наших реалій. Паралельно готуємо спеціалістів, щоб відкрити волонтерські клуби у районах», - заступник військового комісара Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Полуциган

 Серед планів на 2019-й – і спортивні розваги

«На цей рік запланували 8 великих спортивних заходів. З них дві спартакіади – у квітні та жовтні», - розповіла голова Дніпропетровської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Вікторія Орєшина

 Нині на Дніпропетровщині - понад 24 тис учасників АТО

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux