Опубліковано 12 вересня 2017 року, 10:30

Мешканців Дніпропетровщини запрошують на масштабний техфест
Цього вікенду мешканців області чекатимуть на фестивалі науки, техніки та сучасних технологій Interpipe TechFest. У технічному фестивалі візьмуть участь більше сотні інженерних компаній та навчальних закладів із Києва, Харкова, Полтави, Запоріжжя та інших регіонів. На гостей фесту очікують майстер-класи, битви роботів, лего-будівництво, змагання геймерів та встановлення двох національних рекордів у інженерній сфері. Про це стало відомо під час прес-конференції у ДніпроОДА.

«Другий рік поспіль у Дніпрі проходить техфест – сподіваємося, що він увійде у традицію. Дніпропетровщина – промисловий регіон, тому дуже важливо розвивати сучасні технології та інженерну галузь. Завдяки технофесту мешканці області мають можливість долучитися до новітніх технологій», – сказав радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

Interpipe TechFest – вдалий приклад спільного прагнення держави, науковців та бізнесу створити підґрунтя для розвитку інновацій у інженерній та ІТ-сферах, підкреслила в.о. заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило.

«Цьогоріч техфест буде набагато цікавішим. Збираємо справжню промислову тусовку – очікуємо приїзду 110 учасників з усієї країни. Організуємо лекторій, де майже півсотні фахівців у різних техно-галузях розкажуть простою мовою про складне. Там виступатимуть і представники обласної та міської влади Дніпропетровщини – вони презентують власні проекти у інженерній та ІТ-сферах», – розповів голова оргкомітету Interpipe TechFest Дмитро Кисилевський.

Організатори обіцяють яскраву програму фесту із незліченною кількістю родзинок. Так, гості техносвята зможуть побачити устаткування, яке використовують у авіаційній та нафтогазовій промисловості, нові розробки КрАЗу та у космічній галузі.
Для них також організують близько півсотні майстер-класів – із робототехніки, авіа- та судомоделювання, керування дронами, створення мультфільмів тощо.

«На фестивалі будуть встановлені два рекорди. Перший – на найбільший в Україні спінер. Другий – на найдовшу залізницю з кубиків LEGO. Її довжина складе понад 200 метрів, на ній будуть промислові міні-споруди, навіть ходитимуть потяги», – розкрив деякі таємниці майбутнього фесту Дмитро Кисилевський.

Всіх любителів кіноепопеї «Зоряні війни» запрошують на велике LEGO-будівництво – загалом планують використати близько 200 тисяч кубиків LEGO. Шанувальники зможуть зібрати Зірку Смерті та винищувач X-WING, імперського штурмовика та робота-дроїда R2D2.
Вперше на техфесті проведуть змагання – з шести технічних дисциплін. Серед них - авіа- та судомоделювання і мехатроніка. Гості зможуть також повболівати за геймерів під час кіберігор із CS: GO та Dota2, а ще – насолодитися робо-баттлами – битвами запрограмованих роботів.

Техфест проходитиме 16-17 вересня, з 10:00 до 18:00. Свято відбудеться у Дніпрі, у парку відпочинку «Лавина».

Білети можна придбати при вході у парк та на сайті фесту.


У ДніпроОДА пройшла прес-конференція «Interpipe TechFest: яким буде фестиваль 2017»


На прес-конференції організатори техфесту разом із представниками обласної та міської влади анонсували родзинки цьогорічного свята науки, техніки та сучасних технологій


Організатори підготували для гостей фесту багато цікавинок


На техфесті кожен знайде для себе цікаву тему та локацію


Фестиваль проходитиме у Дніпрі, у парку відпочинку «Лавина», 16-17 вересня – з 10:00 до 18:00
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux