Опубліковано 17 травня 2019 року, 10:30

Марганецьку школу №9 «вдягаємо» в яскраві кольори – Валентин Резніченко

Енергоефективність, креативний дизайн, сучасні технології, доступність. За такими принципами нового освітнього простору Дніпропетровська ОДА осучаснює ще один навчальний заклад – школу №9 на околиці Марганця. На фініші оновлення фасаду. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.   

«Сучасні освітні умови мають бути у школах кожного населеного пункту. На Дніпропетровщині наразі оновлюємо понад 30 навчальних закладів. Акценти – енергоефективність, мультимедійне обладнання, доступність, яскравий дизайн», – зауважив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Уже «палає» яскравими кольорами школа №9 в Марганці.

«З 1986 року, коли школа запрацювала, у ній не було жодного ремонту. Дах протікав, комунікації зносилися. Тому заклад потребував капітального оновлення. Зараз він на шляху до європейськості», – розказав директор школи Олександр Бурлака. 

На сьогодні замінили майже 150 вікон, провели гідроізоляцію цоколя, утеплили фасад.

Наразі дофарбовують стіни. Вони білі, а в міжвіконні превалюють зелений, рожевий, синій і жовтий кольори. Учні називають таке дизайнерське рішення вдалим.

«Школа була сірою. Чесно кажучи, не зовсім хотілося ходити до неї. Сьогодні вона просто на очах стає більш сучасною, наближається до європейської. Фасад яскравий, у ньому немає монотонності», – поділилася десятикласниця Уляна Коршенюк. 

Зовнішні роботи – перший етап реконструкції «дев’ятки». Наступний – внутрішні. До них підрядники мають стати, коли учні підуть на літні канікули.

«Нам обіцяють, що класи суттєво зміняться. Вони будуть у новому форматі. Наприклад, кабінети математики – синіми, а української мови та літератури – помаранчевими. Тобто класи не будуть однотипними», – вважає учениця 10-го класу Софія Дзябенко. 

Школа триповерхова, загальною площею 4,6 тис. квадратів. У 25-ти класах навчаються майже 650 дітей.

Це школа не деінде....

 ...а в місті Марганець.

«З 1986 року, коли школа запрацювала, у ній не було жодного ремонту. Дах протікав, комунікації зносилися. Тому заклад потребував капітального оновлення», – розказав Олександр Бурлака.

Замінили майже 150 вікон, провели гідроізоляцію цоколя, утеплили фасад.

На стадії завершення оновлення фасаду.

Учням подобається.

  «Школа просто на очах стає більш сучасною, наближається до європейської. Фасад яскравий, у ньому немає монотонності», – поділилася Уляна Коршенюк.

Фасад дофарбовують.

Між вікнами...

..превалюють яскраві кольори

Зовнішні роботи – перший етап реконструкції школи.

«Нам обіцяють, що класи суттєво зміняться. Вони будуть у новому форматі. Наприклад, кабінети математики – синіми, а української мови та літератури – помаранчевими», – вважає Софія Дзябенко.

 У 25-ти класах навчаються майже 650 дітей.

Наразі Дніпропетровська ОДА реконструює понад 30 шкіл регіону.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux