Опубліковано 09 липня 2018 року, 13:30

Магдалинівська опорна школа після реконструкції стане візитівкою району – Валентин Резніченко

У селищі Магдалинівка – реконструкція опорної школи. Підрядники вже встановили нові вікна, завершують облаштування вентильованого фасаду і заміну даху. Активні роботи – і всередині будівлі. Такий капремонт – уперше за понад 40 років. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. 

«Діти кожного населеного пункту Дніпропетровщини мають навчатися в яскравих, сучасних та комфортних умовах. Це завдання Президента України Петра Порошенка. Нині ДніпроОДА одночасно реконструює понад 30 шкіл по всій області. Одна з них – в Магдалинівці», – розповів Валентин Резніченко.    

Магдалинівську опорну школу збудували у 1976 році.

«Коли йшли дощі – у школі протікав дах, взимку було холодно через застарілі вікна. Температура могла опускатися навіть до десяти градусів тепла. Доводилось відпускати дітей додому, вони пропускали заняття», – сказала директор Магдалинівської опорної школи Тетяна Полякова.

У квітні 2018 року ДніпроОДА розпочала реконструкцію навчального закладу. Підрядники вже встановили вікна, оновили електромережу і систему опалення. На фініші – облаштування вентильованого фасаду та заміна даху.

У лівому крилі – уклали підлогу, утеплили стіни, облаштували стелю та встановили нові двері. В іншій частині школи – завершився демонтаж, нині підрядники укладають підлогу.

Пізніше пофарбують стіни та обладнають навчальні кабінети.

«Кабінет біології раніше нагадував музей, де зберігалися муляжі, зразки препаратів і таблиці. Він не відповідав сучасним методам навчання. З новим обладнанням все зміниться», – зазначила вчитель біології Магдалинівської опорної школи Тетяна Чуприна.

Оновлять і актовий та спортивний зали, їдальню. В школі створять інклюзивно-ресурсний центр, де з особливими учнями працюватимуть логопед і психолог.

«Про те, що нашу школу відремонтують, я дізналась від подруги – це було несподівано і радісно! Тепер ми будемо вчитись у гарному та сучасному закладі», – поділилась емоціями учениця 5 класу Магдалинівської опорної школи Настя Найданна.   

Поруч будують сучасний спортмайданчик. Там буде футбольне поле зі штучним покриттям, майданчики для баскетболу, волейболу та воркауту, бігові доріжки з гумовим покриттям та сектор для стрибків.

«Учні займаються різними видами спорту, але найбільш популярний серед них – футбол. Наша команда бере участь в обласній Лізі чемпіонів – там вони грають на полях з професійним покриттям. Важливо, щоб вони і тренувались в сучасних умовах – це допоможе досягати ще більших успіхів», – сказав вчитель фізичної культури Магдалинівської опорної школи Юрій Зозуля. 

Після реконструкції сучасні умови навчання отримають майже 700 учнів Магдалинівської опорної школи.

У Магдалинівці реконструюють опорну школу

«Коли йшли дощі – у школі протікав дах, взимку було холодно через застарілі вікна та покрівлю», – сказала Тетяна Полякова

Роботи стартували у квітні 2018 року

Підрядники вже замінили вікна, електромережу та систему опалення

Облаштовують дах…

…та вентильований фасад

У лівому крилі будівлі уклали підлогу,…

 …утеплили стіни

Встановили нові двері

Вони – різнокольорові

Уклали плитку

Обшивають стіни гіпсокартоном

В іншій частині школи – завершився демонтаж. Там монтують підлогу

Роботи також – в актовому залі та їдальні

«Про те, що нашу школу відремонтують, я дізналась від подруги – це було несподівано і радісно!», – поділилась Настя Найданна

Пізніше навчальні класи і кабінети пофарбують та обладнають сучасною технікою

«Кабінет біології раніше нагадував музей, де зберігалися муляжі, зразки препаратів і таблиці. Він не відповідав сучасним методам навчання. З новим обладнанням все зміниться», – зазначила Тетяна Чуприна

Поруч зі школою зведуть сучасний спортмайданчик

Там буде футбольне поле, майданчики для баскетболу, волейболу та воркауту, бігові доріжки

 «Учні займаються різними видами спорту, але найбільш популярний серед них – футбол. Важливо, щоб вони тренувались в сучасних умовах – це допоможе досягати ще більших успіхів», – сказав Юрій Зозуля

Сучасні умови навчання отримають майже 700 учнів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux