Опубліковано 28 травня 2019 року, 15:00

Литва допоможе підприємцям Дніпропетровщини вийти на ринок Євросоюзу

Яка продукція підприємців регіону може зацікавити європейський ринок? Чим можуть допомогти литовські партнери у просуванні українських товарів до країн ЄС? Ці питання стали топовими на українсько-литовському бізнес-форумі, що пройшов у Дніпропетровській облдержадміністрації. А ще учасники обговорили новітні технології в галузі енергетики та освіти. На зустріч приїхали флагмани інноваційних бізнес-компаній Литви та провідні підприємці Дніпропетровщини.

 «Економічний форум разом із литовськими партнерами проводимо вже вдруге. Дніпропетровщина зацікавлена у формуванні нових ринків збуту. Підприємці регіону мають якісну промислову та аграрну продукцію, яка може бути конкурентною на європейському ринку. Тож сподіваємося на підтримку Литви у просуванні наших товарів», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман.

 На форум приїхала потужна делегація провідних бізнес-компаній Литви – на чолі з віце-міністром економіки та інновацій Литовської Республіки Катериною Роякою.

«Цей форум для нас – гарна платформа, аби підняти бізнес-відносини з Україною, зокрема Дніпропетровським регіоном, на якісно новий рівень, – підкреслила Катерина Рояка. – Наша країна має значний досвід інновацій у різних галузях і готова ним поділитися з українськими партнерами».

Керівник Міжнародного енергетичного кластеру Мантас Нашленас презентував на форумі новітні технології у сфері енергетики.

«Зацікавлені у розширенні співробітництва. До нас вже долучилися компанії Дніпропетровського регіону, але шукаємо нових партнерів. Сподіваюся, наші інновації приваблять підприємців», – сказав Мантас Нашленас.

Серед представлених інновацій – акумулятори нового покоління для сонячних електростанцій. Вони набагато безпечніші та довговічніші за нинішні. А ще  литовські партнери можуть поділитися досвідом, як будувати дороги у важкопрохідних місцях.

Одна з панелей форуму – «Смарт сіті». Як створити «розумне місто» чи «розумну бізнес-компанію», розповіли представники компанії «Сivitta».

«Можемо поділитися знаннями, як найефективніше використовувати ресурси населеного пункту чи бізнес-структури. Головне – налагодити «розумний» менеджмент. Для цього необхідно об’єднати зусилля влади, бізнесу та людей», – розповів проектний менеджер «Сivitta Україна» Дмитро Ливч. 

 До форуму долучилися литовські та українські бізнесмени, представники об’єднаних територіальних громад, науковці та освітяни регіону. Загалом близько 130 учасників.

У Дніпропетровській ОДА пройшов українсько-литовський бізнес-форум

«Цей форум для нас – гарна платформа, аби підняти бізнес-відносини з Україною, зокрема Дніпропетровським регіоном, на якісно новий рівень», – віце-міністр економіки та інновацій Литовської Республіки Катерина Рояка

Топове питання форуму – вихід продукції підприємців регіону на європейський ринок

Литовські партнери презентували інновації в різних галузях

«Можемо поділитися знаннями, як найефективніше використовувати ресурси населеного пункту чи бізнес-структури», – Дмитро Ливч

Учасники обговорили і новітні технології в галузі енергетики та освіти

«Сподіваюся, наші інновації приваблять підприємців Дніпропетровського регіону», – Мантас Нашленас

Окрім бізнесменів, до форуму приєдналися представники об’єднаних територіальних громад, науковці та освітяни регіону –..

..загалом близько 130 учасників

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux