Опубліковано 12 квітня 2018 року, 13:30

Кастинг обласного фесту «Z_ефір» у Вільногірську зібрав півтори тисячі дітей – Валентин Резніченко

Кастинги обласного фесту «Z_ефір» – у розпалі. Таланти дітей вже побачили у п’яти містах. Останній – Вільногірськ – вразив кількістю вокалістів. Загалом свої вміння на розсуд журі представили півтори тисячі хлопчиків та дівчаток, розповів голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Організували обласний фест дитячих талантів «Z_ефір», аби запалити нові зірки. Здібних хлопчиків та дівчаток розшукуємо по всім районам. Кастинги доводять – у невеличких містах нашого регіону мешкають багато здібних вокалістів, танцюристів, акторів, музикантів, акробатів», – зазначив Валентин Резніченко.

Кастинг у Вільногірську тривав 8 годин. Він зібрав хлопчиків та дівчаток з Вільногірська, Жовтих Вод, Верхньодніпровського та Криничанського районів. Відбір – у декількох залах одночасно. На розсуд журі –  вокальне та театральне мистецтво, хореографія, оригінальний жанр, гра на музичних інструментах.

«Це вже п’яте місто, яке ми відвідуємо. Вільногірськ вражає вокалістами. Їх багато і вони всі дуже талановиті, сильніші, аніж у попередніх кастингах», – зазначила член журі обласного дитячого фесту «Z_ефір», півфіналістка «Дитячого Євробачення-2017» Валерія Жиркевич.

Співає, пританцьовує та голосно присвистує маленька конкурсантка Інна Бойко з Жовтих Вод. Дівчинка зриває оплески залу. Вже потім зізнається: хвилювалася, бо боялася забути слова. Допомогла підтримка рідних.

 «Я завжди кажу доньці – ти ще маленька, лише вчишся, тому ти можеш помилятися, нічого страшного у цьому немає. Прийде час – і ти 100% отримаєш те, чого прагнеш», – зазначив тато дівчинки Микола Куш.

У сусідній залі до виступу готується 14-річна Анастасія Візир із Жовтих Вод. Це перший виступ дівчини після майже 5-річної перерви.

«Займалася танцями з 4 років. У 9 років була вимушена покинути улюблену справу. Батьки наполягали на заняттях спортом. Час йшов, а сум за танцями не проходив. Наприкінці минулого року нарешті вмовила маму і знову повернулася до хореографії. Це моє життя», – зізналася Анастасія.

Поруч грає гами 14-річна Єлизавета Сайко із Жовтих Вод. Дівчина зізнається: обожнює класику та джаз, користується будь-якою нагодою, аби вийти на сцену та вдосконалити гру на фортепіано. Каже: оплески залу – найкраща винагорода для музиканта.

«Нині я навчаюся у фізматкласі, тому мені доводиться поєднувати ці жахливі цифри та улюбленого Шопена. Я обожнюю музику та збираюся зробити її справою свого життя», – додала вона.

Загалом під час кастингу у Вільногірську журі побачило 150 номерів, зазначила радник голови ДніпроОДА Ольга Горб. Серед виступів – 16 співочих колективів та 81 соліст-вокаліст, 4 театральні колективи та 11 сольних митців, 5 інструментальних колективів та 6 сольних музикантів, 24 хореографічні колективи. Загалом півтори тисячі дітей. У другий тур відібрали 18 номерів.

Загалом у фінал оберуть 30 переможців, які виступлять на гала-концерті 1 червня.

Дитячий фест «Z_ефір» – у розпалі

Кастинг у Вільногірську

У цьому залі слухають вокалістів

Поліна Поліщук із Жовтих Вод співає про перші почуття

 Підтримка учасників

Запалює Інна Бойко з Жовтих Вод

Батько радіє за маленьку співачку

Підготовка до танців

«Хореографія – моє життя», – Анастасія Візир із Жовтих Вод

 Останні репетиції

… та вперед до перемоги

 Народні танці

… та яскраві номери

Зупинити мить

 Краса

… та грація

Енергія

 … та пластика

Тренується перед виходом на сцену Єлизавета Сайко із Жовтих Вод

Розминка

 … та гра на справжній сцені

Нові ритми

… та класика

«150 номерів та півтори тисячі учасників. Вільногірська вражає!», – радник голови ДніпроОДА Ольга Горб

Новий кастинг – вже скоро

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux