Опубліковано 07 червня 2018 року, 09:30

Ізраїльські медики діляться досвідом із реабілітації з лікарями Дніпропетровщини

Покликання сучасного лікаря – не лише врятувати та вилікувати хворого, а й подарувати йому подальше повноцінне життя. Ізраїльські реабілітологи можуть поставити «на ноги» будь-якого пацієнта з ампутованими кінцівками. Передовими методиками реабілітації вони наразі діляться з колегами з Дніпропетровщини. Зустріч проходить у багатопрофільна лікарні №4 у Дніпрі.

«Сьогодні реабілітація виходить на перший план в усьому світі. Раніше завданням лікаря було врятувати та вилікувати пацієнта. Тепер – важливо ще й поставити його «на ноги», навіть якщо він залишився без кінцівок.  Кращі реабілітологи – ізраїльські медики. Тому для нас дуже важливий досвід колег. Адже в Ізраїлі, як і в нас, багато тих, хто отримав травми на війні і потребує реабілітації», – зазначив головний лікар багатопрофільної лікарні №4 Дніпра Костянтин Чебанов.

Частіше за все і в Україні, і в Ізраїлі потребують реабілітації діабетики, пацієнти після інсульту, а також травмовані на війні, виробництві, під час транспортних пригод.

Приміром, для людей, хворих на цукровий діабет, найголовніше – не допустити ускладнень. За цієї хвороби більш за все страждають судини, нервова система, кінцівки. Часто трапляється деформація стопи, що може призвести до ампутації, кажуть лікарі.

«Практикуємо комплексний підхід до реабілітації наших пацієнтів. Для хворих на діабет, наприклад, важлива профілактика ускладнень. Це і фізичні навантаження, і заняття спортом, і спеціальна низьковуглеводна дієта, – сказав завідувач дніпровським ендокринологічним центром Михайло Брежнєв. – Фахівці з Ізраїлю нам розповіли, що робити у разі деформації стопи. Приміром, як правильно підібрати ортопедичне взуття чи устілку». 

Під час зустрічі ізраїльські лікарі діляться з українськими колегами й сучасними методиками реабілітації. Це і спеціальні вправи, і фізіотерапевтичні процедури, спрямовані на укріплення м’язів.

В Ізраїлі пацієнтів, яким показана ампутація, оперуть та реабілітують у стінах одного медзакладу. Це дуже зручно, адже лікар – водночас і хірург, і реабілітолог.

«Якщо для звичайного хірурга ампутація – кінець процесу лікування, то для нас – лише початок. Проводячи операцію, я вже вирішую, що потрібно зробити, щоб людина стала на ноги в прямому сенсі слова, який протез їй підібрати», – розповів медичний директор національного реабілітаційного інституту в Ізраїлі Олександр Дайч.

До семінару приєдналися близько 200 медиків з усієї області, у тому числі – студенти медакадемії, що вчаться на реабілітологів.

У багатопрофільній лікарні №4 у Дніпрі медики Ізраїлю діляться досвідом з колегами із Дніпропетровщини

«Сьогодні реабілітація виходить на перший план в усьому світі. Кращі реабілітологи – ізраїльські медики», – Костянтин Чебанов

Досвідом ізраїльських колег зацікавилися і досвідчені фахівці,..

..і студенти – майбутні реабілітологи

«Практикуємо комплексний підхід до реабілітації наших пацієнтів», – Михайло Брежнєв

Частіше за все і в Україні, і в Ізраїлі потребують реабілітації діабетики

У хворих на діабет трапляється деформація стопи, що може призвести до ампутації

До семінару приєдналися близько 200 медиків Дніпропетровщини

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux