Опубліковано 03 жовтня 2019 року, 13:44

Група DCH готова інвестувати в реконструкцію дніпровського аеропорту

Українська промислово-фінансова група DCH готова інвестувати в аеровокзальний комплекс міжнародного дніпровського аеропорту. Проект реконструкції летовища під час зустрічі у Дніпропетровській ОДА обговорили очільник області Олександр Бондаренко та президент групи DCH Олександр Ярославський.

«Сучасний міжнародний аеропорт – один з головних пріоритетів роботи Дніпропетровської ОДА. Реконструкція летовища, яке вже давно морально та фізично застаріло, дасть поштовх для розвитку всієї області. Це нові можливості для бізнесу, медицини, туризму та в цілому економіки регіону», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

За словами Олександра Ярославського, група DCH готова інвестувати в дніпровський аеропорт на умовах приватно-державного партнерства. Компанія вже має успішний досвід втілення подібного проекту в Харкові. Будівництво злітно-посадкової смуги коштувало 200 млн дол, аеровокзального комплексу – 107 млн дол. Завдяки оптимізації та сучасним технологіям у Дніпрі такі роботи обійдуться щонайменше на сто мільйонів доларів дешевше, вважає бізнесмен.

«Я неодноразово підтверджував, що готовий використати наш досвід будівництва і розвитку Міжнародного аеропорту «Харків» на користь громади Дніпра, прилеглих регіонів, всієї України. Як тільки буде фактично виділено і зафіксовано у Держбюджеті-2020 повноцінне фінансування будівництва злітно-посадкової смуги, DCH як приватний інвестор може розпочинати роботи зі зведення аеровокзального комплексу» – сказав президент групи DCH Олександр Ярославський.

Міжнародний аеропорт «Дніпро» минулоріч відсвяткував 75-річчя. За півроку 2019-го летовище обслужило майже 150 тис людей. Після реконструкції та будівництва нова злітно-посадкова смуга довжиною 3200 м буде здатна приймати повітряні судна усіх типів, в тому числі Боїнг 777. Її обладнають новітніми системами навігації, метеорологічним і світлосигнальним обладнанням. Новий міжнародний термінал та VIP-термінал у єдиному комплексі матимуть високу пропускну здатність – до 3 млн людей на рік.

Очільник області Олександр Бондаренко та президент групи DCH Олександр Ярославський обговорили проект реконструкції дніпровського летовища

Олександр Бондаренко: «Реконструкція летовища, яке вже давно морально та фізично застаріло, дасть поштовх для розвитку всієї області»

Група DCH готова інвестувати в дніпровський аеропорт на умовах приватно-державного партнерства

Олександр Ярославський: «Я неодноразово підтверджував, що готовий використати наш досвід будівництва і розвитку Міжнародного аеропорту «Харків» на користь громади Дніпра, прилеглих регіонів, всієї України»

Після реконструкції та будівництва нова злітно-посадкова смуга буде здатна приймати повітряні судна усіх типів

Новий міжнародний термінал та VIP-термінал матимуть високу пропускну здатність




Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux