Опубліковано 12 червня 2018 року, 10:30

Електронна система запису до лікаря тепер і в Марганці – Валентин Резніченко

Амбулаторії Марганця вже працюють в електронній медичній системі Helsi. За допомогою сучасного сервісу можна записатися на прийом до лікаря у режимі онлайн. На сьогодні е-платформа вже успішно працює у Дніпрі та Покрові. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. 

«За завданням Президента України Петра Порошенка, життя мешканців області робимо комфортнішим. Зокрема, переводимо в Інтернет медичні послуги. Тепер записатися на прийом до лікаря можна, не виходячи з дому.  Це позбавляє пацієнтів від необхідності стояти в чергах та витрачати власний час. Такий сервіс вже працює в амбулаторіях Дніпра, Покрова. Підключилися до нього й медустанови Марганця», – зазначив Валентин Резніченко.  

У Марганці до медичної системи Helsi підключився Центр медико-санітарної допомоги. До нього входять п’ять амбулаторій, які повністю охоплюють 50-тисячне місто. 

За допомогою сервісу можна записатися на прийом до лікаря в державній клініці у режимі онлайн. Це значно економить час і дозволяє не сидіти під кабінетами в черзі, переконані пацієнти.

«Раніше, щоб потрапити на прийом до лікаря, треба було приїздити до реєстратури за талонами. Зараз все набагато простіше. Заходиш на сайт через телефон чи комп’ютер, обираєш лікаря, дату й час прийому. Також у будь-який момент можна відмінити візит», – розказала марганчанка Юлія Чорна.  

Відчули переваги й медики. Аби ефективно працювати в новій електронній системі, вони пройшли навчальний курс.

«Вивчилися сім реєстраторів і 13 лікарів. Просто наші медики прагнуть бути прогресивними», – зазначила головний лікар ЦМСД Ірина Чичика. 

Наразі е-система функціонує в тестовому режимі. Проте новацію встигла оцінити вже третина мешканців Марганця.

«Нині новітньою електронною системою скористалися 16 тисяч марганчан. Це дуже гарний показник, – наголосив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик. – Як показує досвід сусіднього Покрова, щодня можуть реєструватися до тисячі пацієнтів. Це сучасно, зручно й комфортно. Такі блага цивілізації мають бути в кожному населеному пункті». 

Першим медичну систему випробував Дніпро – зараз ділиться досвідом з іншими містами Дніпропетровщини.

«Успішний досвід треба передавати. Доводимо на практиці, що електронні зміни можливі не тільки в обласному центрі, а й в малих містах. Головне, що є бажання, професійна команда та прогресивне керівництво області», – підкреслила в.о. заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило. 

У майбутньому на кожного зареєстрованого пацієнта планується завести електронну медичну картку, де будуть зберігатися записи про історію хвороби, курс лікування і результати аналізів. Наступний крок – електронний рецепт.

«Систему масштабуватимемо на всю область, щоб в кожному і місті, і селі, і громаді відчули її зручність», – акцентував перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман. 

Електронна медична система Helsi – один із модулів реформи охорони здоров’я. Також через сервіс сімейні лікарі, терапевти й педіатри укладають з пацієнтами декларації. 


У Марганці запрацювала електронна система запису до лікаря.

Без черг і талонів.

До медичної системи підключився Центр медико-санітарної допомоги, до якого входять п’ять амбулаторій

«Раніше, щоб потрапити на прийом до лікаря, треба було приїздити до реєстратури за талонами. Зараз все набагато простіше. Заходиш на сайт через телефон чи комп’ютер, обираєш лікаря, дату й час прийому. Також у будь-який момент можна відмінити візит», – розказала Юлія Чорна.

Новацію встигла оцінити вже третина марганчан.

 «Нині новітньою електронною системою скористалися 16 тисяч марганчан. Це дуже гарний показник, – наголосив Юрій Голик. – Як показує досвід сусіднього Покрова, щодня можуть реєструватися до тисячі пацієнтів. Це сучасно, зручно й комфортно. Такі блага цивілізації мають бути в кожному населеному пункті».

 Досвідом ділиться Дніпро.

«Успішний досвід треба передавати. Доводимо на практиці, що електронні зміни можливі не тільки в обласному центрі, а й в малих містах. Головне, що є бажання, професійна команда та прогресивне керівництво області», – підкреслила Яніка Мерило.

Наступний крок – електронна медична картка

«Систему масштабуватимемо на всю область, щоб в кожному і місті, і селі, і громаді відчули її зручність», – акцентував Олег Кужман.

Через систему Helsi можна укласти  декларацію із сімейним лікарем.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux