Опубліковано 15 листопада 2019 року, 15:00

Експорт, інвестиції, індустріальні парки: у Дніпропетровській ОДА пройшов бізнес-форум

Стимулювання експорту, активне залучення інвестицій, смарт-спеціалізація індустріальних парків. Про це говорили на бізнес-форумі, що пройшов у Дніпропетровській ОДА. Індустріальний потенціал області представили ключові промислові гравці регіону. Обласна влада налаштована на активний діалог із бізнесом, підкреслив на відкритті очільник Дніпропетровщини  Олександр Бондаренко.

 «Бізнес-форум проходить під час Другого українського індустріального тижня. Це гарна платформа для діалогу з підприємцями та обміну ідеями, – підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко. –  Дніпропетровщина – промисловий центр України. А отже, від реалізації потенціалу регіону залежатиме і успіх економіки всієї країни. У наших пріоритетах – підвищення рентабельності підприємств, перехід на виробництво високоінтелектуальної продукції та активізація продажів на зовнішні ринки. Головною складовою нарощування експорту має стати виробництво продукції з високою доданою вартістю».

 Серед учасників форуму – флагман національної космічної галузі КБ «Південне». Кращі зразки власної продукції славнозвісне підприємство презентувало у мобільній експозиції. Макети ракета-носіїв «Антарес» та «Зеніт», космічних апаратів, крилатої ракети «Коршун» та надзвукової – «Блискавка».

«У ракетно-космічній галузі панує надзвичайно жорстка конкуренція. Тому намагаємося випереджати час – впроваджувати технології майбутнього вже сьогодні. Це дозволяє значно підвищити конкурентоспроможність нашої продукції. Як приклад – нещодавно реалізований разом із США проект «Антарес». Маємо спільні розробки і з Південною Кореєю, Китаєм. Співпрацюємо з усіма континентами», – розповів головний інженер КБ «Південне» Михайло Бондар.

Окрім космічної галузі, на форумі представили металургію, машинобудування, хімічну промисловість. Загалом до зустрічі долучилися керівники більш ніж півсотні великих підприємств області.

Дніпровський бізнес-форум став регіональним заходом у рамках Другого українського індустріального тижня. Такі зустрічі пройдуть у 20 регіонах країни. Підсумковий форум – 4 грудня у Києві.

ДУІТ-2019 організовує Мінекономіки за підтримки UNIDO, Дніпропетровської ОДА та низки партнерів.

У Дніпропетровській ОДА пройшов бізнес-форум

«Це гарна платформа для діалогу з підприємцями та обміну ідеями. Дніпропетровщина – промисловий центр України. А отже, від реалізації потенціалу регіону залежатиме і успіх економіки всієї країни», – підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко

У холі ОДА – мобільна експозиція

Власну продукцію презентує КБ «Південне»

Серед макетів виробів – надзвукова..

..та крилата ракети

Виставку відвідав очільник області

«У ракетно-космічній галузі панує надзвичайно жорстка конкуренція. Тому намагаємося випереджати час – впроваджувати технології майбутнього вже сьогодні», – Михайло Бондар

Дніпровський бізнес-форум став регіональним заходом у рамках Другого українського індустріального тижня

Підсумковий форум – 4 грудня у Києві


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux