Опубліковано 27 травня 2019 року, 10:30

Додали європейськості школі №9 Марганця – Валентин Резніченко

Раніше на цьому місці стояла сіра школа – тепер яскрава та з теплим фасадом. З комфортними умовами – майже 650 учнів школи №9 Марганця. Кажуть, щасливі тут навчатися. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

 «Енергоефективність, яскраві та креативні дизайнерські рішення, сучасне обладнання, доступність. За такими принципами нового освітнього простору осучаснюємо навчальні заклади Дніпропетровщини. Новітній формат впроваджуємо у школі №9 Марганця. Наразі будівля вже «вбралася» в яскраві барви», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

У школі замінили покрівлю та майже 150 вікон, провели гідроізоляцію цоколя, утеплили й пофарбували фасад.

«Школу заснували в 1986 році. За 30-річну історію – жодних ремонтних робіт. Комунікації були зношені, вікна не тримали тепло, а дах протікав, – розказав директор школи Олександр Бурлака. – Тепер про сіру монотонну будівлю тільки згадки. Зараз це сучасна школа, яка приваблює своїм кольорами». 

У фасаді школи превалює білий колір, а в міжвіконних отворах – зелений, рожевий, синій і жовтий. Учні називають простір мотивуючим. Переконані, це позитивно позначиться на їхній успішності. 

 «Наша школа стала справжньою окрасою мікрорайону «Інститут». Вона, наче американська, – поділилася одинадцятикласниця Олександра Гасанова. – Прикро, що я вже випускаюся і не буду тут навчатися. Проте в моїй пам’яті вона залишиться ось такою, яскравою та сучасною». 

Зовнішні роботи – перший етап реконструкції 9-ї школи. Наступний – внутрішні. До них підрядники мають стати, коли учні підуть на літні канікули.

«Зовнішні зміни нам подобаються – тепер чекаємо на зміни внутрішні. Хочеться, щоб класи були обладнані за останнім словом техніки для плідного здобуття та вдосконалення знань», – вважає дев’ятикласниця Єва Балабекян. 

Школа №9 – одна з найбільших в Марганці за кількістю учнів. У 25-ти класах навчаються майже 650 дітей.

«Позаду – перший етап реконструкції: зробили покрівлю, утеплили стіни, вставили енергозберігаючі вікна. Далі за проектом – внутрішні роботи. Дніпропетровська ОДА взяла на себе зобов’язання з розбудови малих міст регіону – і буде це продовжувати», – наголосив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман. 

В Україні до 2030 року новий освітній простір повинні мати всі школи та дитсадки.


 У Марганці...

 ...осучаснили школу №9.

«Школу заснували в 1986 році. За 30-річну історію – жодних ремонтних робіт. Комунікації були зношені, вікна не тримали тепло, а дах протікав, – розказав  Олександр Бурлака. – Тепер про сіру монотонну будівлю тільки згадки. Зараз це сучасна школа, яка приваблює своїм кольорами».

 Замінили покрівлю..

... та майже 150 вікон...

 ...гідроізолювали цоколь...

  утеплили...

 ... й пофарбували фасад.

 «Наша школа, наче американська, – поділилася Олександра Гасанова. – Прикро, що я вже випускаюся і не буду тут навчатися. Проте в моїй пам’яті вона залишиться ось такою, яскравою та сучасною».

У фасаді школи превалює білий колір,

 ...у міжвіконних отворах – зелений...

 рожевий...

... і жовтий.

 «Зовнішні зміни нам подобаються – тепер чекаємо на зміни внутрішні. Хочеться, щоб класи були обладнані за останнім словом техніки для плідного здобуття та вдосконалення знань», – вважає Єва Балабекян.

 Зовнішні роботи – перший етап реконструкції школи.Наступний – внутрішні.

  У школі навчаються

 ... майже 650 дітей.

«Дніпропетровська ОДА взяла на себе зобов’язання з розбудови малих міст регіону – і буде це продовжувати», – наголосив Олег Кужман.

 Наразі на Дніпропетровщині осучаснюють понад 30 шкіл.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux