Опубліковано 17 травня 2019 року, 13:30

До Дня Європи: у Дніпропетровській ОДА обговорили перші результати асоціації України-ЄС

Підтримка бізнесу та освіти, гуманітарна допомога переселенцям, розвиток демократичних реформ. У Дніпропетровській ОДА обговорили перші результати асоціації України з ЄС. Круглий стіл провели з нагоди Дня Європи. До зустрічі долучилися представники громадських організацій, підприємці, політологи, науковці та студенти.

«Європейський Союз - стратегічний партнер нашого регіону. Ця зустріч - надзвичайно важлива. Це і налагодження співпраці в економічній, гуманітарній, соціальній сферах, і підвищення іміджу Дніпропетровщини на міжнародній арені. Переконані – саме європейські цінності  -  основа подальшого демократичного розвитку України. Створюватимемо усі умови для продовження плідної співпраці із ЄС», - зазначила заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Грицай.

Із офіційним візитом до Дніпра завітала заступник Голови Представництва ЄС в Україні Анніка Вайдеманн. Вона високо оцінила успіхи Дніпропетровщини в реформі  децентралізації.

«Дніпропетровщина – це один з найуспішніших та економічно розвинутих регіонів країни. Одна з реформ, яку ми підтримуємо – децентралізація. Саме у Дніпропетровській області нині найбільша кількість об’єднаних територіальних громад – 63. Це один з найкращих результатів в Україні. Важливо продовжувати розпочатий процес  структурних змін», - зазначила Анніка Вайдеманн

Громади Дніпропетровщини плідно співпрацюють із країнами Євросоюзу, наголосила директор Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна.

«За сприяння програми «U-LEAD  з Європою» представники громад Дніпропетровщини вже кілька разів їздили на навчання до країн ЄС. Тільки-но повернулися зі Словенії, де вивчали передові  європейські практики поводження із побутовими відходами. Прагнемо впроваджувати цей досвід в ОТГ», - зазначила директор Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна. 

Завдяки співпраці з ЄС на Дніпропетровщині відкрили Центр підтримки малого та середнього бізнесу. Там для підприємців проводять тренінги, семінари, конференції з ведення власної справи. Ключова мета – адаптація місцевого бізнесу до європейських вимог.

«За підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку відкрили центр на базі Дніпропетровської торгово-промислової палати. Наша мета – підготувати малий та середній бізнес до виходу на європейські ринки», - розповіла перший віце-президент Дніпропетровської торгово-промислової палати Ніна Алехнович.

Серед ключових напрямків співпраці з Євросоюзом – допомога студентам та переселенцям.

«Асоціація України з ЄС – важливий етап для розвитку нашої країни.  Потрібно чітко зрозуміти, що ми хочемо досягти та що очікують від нас, та працювати далі у цьому напрямку», - сказав студент Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара Дмитро Сиволап.

До святкування Дня Європи Україна долучилась у 2003 році. Угоду про асоціацію з ЄС було підписано у 2014-му.

 У Дніпропетровській ОДА…

 круглий стіл з нагоди Дня Європи

Обговорили перші результати асоціації України з ЄС

 «Переконані – саме європейські цінності  -  основа подальшого демократичного розвитку України. Створюватимемо усі умови для продовження плідної співпраці із ЄС», - заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Грицай

 Із офіційним візитом у Дніпрі - заступник Голови Представництва ЄС в Україні Анніка Вайдеманн

«Дніпропетровщина – це один з найуспішніших та економічно розвинутих регіонів країни. Має найкращі результати щодо впровадження реформи децентралізації», - Анніка Вайдеманн

 На зустріч завітали представники громадських організацій,..

підприємці,..

політологи та науковці,..

студенти Дніпропетровщини

 «Потрібно чітко зрозуміти, що ми хочемо досягти та що очікують від нас, та працювати далі у цьому напрямку», - студент Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара Дмитро Сиволап

 Серед ключових напрямків співпраці з Євросоюзом – підтримка малого та середнього бізнесу

«Завдяки співпраці з ЄС відкрили у Дніпрі Центр підтримки малого та середнього бізнесу. Наша мета – підготувати їх до виходу на європейські ринки», - розповіла перший віце-президент Дніпропетровської торгово-промислової палати Ніна Алехнович

 Угоду про асоціацію Україна-ЄС було підписано у 2014 році


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux