Опубліковано 11 грудня 2019 року, 09:57

Дніпропетровська ОДА завершила реконструкцію Верхівцевської школи №1

Верхівцевську школу №1 не впізнати. Після реконструкції всі три корпуси закладу – наче нові копійки. Із теплими модернізованими фасадами та сучасною «начинкою» – світлими коридорами та класами, новими меблями та мультимедійними комплексами. Найбільшу школу Верхньодніпровського району привели до ладу обласним коштом. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«Оновлення шкіл, дитсадків та лікарень – у наших пріоритетах, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Верхівцевська школа №1 – приклад того, яким має бути сучасний освітній заклад. Там створили комфортні умови для навчання майже тисячі дітлахів».

Три корпуси Верхівцевської школи №1 були збудовані 40-80 років тому. Їх реконструювали вперше в історії. Все – за енергозберігаючими технологіями.

Велику будівлю головного корпусу розфарбували у різні кольори. Всередині зробили світлі стіни. У класах – нові меблі та мультимедійні комплекси.

«Школа дуже змінилася. Для нас багато чого зробили. Старалися, щоб нам тут було затишно і комфортно», – сказав п’ятикласник Олександр Коломієць.

«У нових умовах учителі стали добрішими, учні – охайнішими. І з мультимедійними дошками тепер навчатися набагато приємніше», – поділилася учениця 8 класу Валерія Бублей.

У головному корпусі – осучаснені спортивна й актова зали, їдальня. На всіх трьох поверхах – куточки буккросингу. Облаштували й ресурсну кімнату для особливих учнів. Там із ними працює психолог.

«У школі на інклюзивному навчанні шестеро дітей. Зараз оформлюють документи ще на двох. Допомагаємо малечі розвиватися й адаптуватися до вчителів і однолітків. Для цього облаштували три зони – навчальну, соціально-побутову й арт-терапії», – розповіла практична психологиня Анастасія Замкова.

«Мені подобається приходити сюди і займатися з Настею. Найбільше – збирати конструктор і робити фігурки тварин із піску», – поділився п’ятикласник Тимур Лебедєв.

Значно комфортніше стало і найменшим учням. Для них осучаснили корпус початкової школи, збудований ще у 30-ті роки минулого століття. Тепер там – світлі теплі класи із новими меблями й обладнанням, затишні коридори.

«Працюю в цьому класі вже майже 37 років. Після ремонту він кардинально змінився. Став новим, красивим, сучасним. І учні тепер почувають себе наче вдома. У дітей навіть настрій покращився, а з ним – і успішність», – сказала вчителька початкових класів Лідія Попова.

В одноповерховій будівлі майстерень оновили класи та гімнастичну залу.

«Раніше ця зала була у занедбаному стані. Натомість тепер стало набагато тепліше, затишніше. Колишні випускники приходять і трішки заздрять сучасним дітлахам, що ті мають такі чудові умови для занять», – розповів вчитель фізкультури Віктор Малієнко.

Облагородили й територію закладу. Доріжки між корпусами виклали тротуарною плиткою. А ще – зробили теплий гараж для двох шкільних автобусів.

У Верхівцевській школі №1 – 980 учнів. Це мешканці міста і 8 навколишніх сіл.

Дніпропетровська ОДА завершила реконструкцію Верхівцевської школи №1

У головному корпусі –..

..світлі коридори,..

..зручні сходинки,..

..буккросинги,..

..комфортні лави

У  фойє – індивідуальні чарунки для особистих речей

«Школа дуже змінилася. Для нас багато чого зробили», – Олександр Коломієць

У класах – нові меблі,..

..обладнання

«У нових умовах учителі стали добрішими, учні – охайнішими», – Валерія Бублей

Осучаснили їдальню,..

..спортивну залу

Для особливих учнів – ресурсна кімната

Осучаснили і корпус початкової школи  –..

..для найменших учнів

«Після ремонту клас кардинально змінивсяю. У дітей навіть настрій покращився», – Лідія Попова

В одноповерховій будівлі майстерень оновили гімнастичну залу

«Тепер стало набагато тепліше, затишніше», – Віктор Малієнко

На подвір’ї зробили теплий гараж для шкільних автобусів

У Верхівцевській школі №1 – 980 учнів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux