Опубліковано 08 листопада 2018 року, 10:30

Дніпропетровська ОДА реконструює марганецьку школу №7 – Валентин Резніченко

Дніпропетровська облдержадміністрація приводить до ладу школу №7 у Марганці. Будівля вже утеплена. У розпалі – роботи всередині. Поряд із будівлею на місці пустиря зводять сучасний стадіон. Після такої глобальної реконструкції від старої школи залишаться тільки стіни та юридична адреса. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Завдання Президента України Петра Порошенка – створити для дітей Дніпропетровщини сучасний освітній простір. Щороку реконструюємо десятки навчальних закладів. Приводимо до ладу і марганецьку школу №7. Після завершення всіх робіт учні матимуть яскраві класи з новими меблями та обладнанням, а ще – сучасний стадіон із професійним футбольним полем, тенісним кортом та біговими доріжками», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Школа №7 – одна з найстаріших у Марганці. За 70-річну історію накопичилося безліч проблем, каже директорка закладу Оксана Кузуб. Дах протікав, із вікон дуло. Застаріли система опалення та водопостачання, електромережі. Тож ремонтним роботам, що стартували влітку, зраділи і вчителі, і учні, і батьки.

«Ми дуже задоволені ремонтом. Роботи ведуться активно, тож чекаємо із нетерпінням, коли зможемо зайти у нову, гарну школу, – додала Оксана Кузуб. – Щиро вдячні всім, хто причетний до цієї реконструкції».

Оновлює заклад Дніпропетровська облдержадміністрація. Будівля вже із новими покрівлею та вікнами. Фасад – утеплений, підготовлений під фарбування.

«Школа – це другий дім і для нас, і для учнів. Він має бути комфортним, затишним та теплим. Саме таким незабаром стане наш заклад», – сказала вчителька Ірина Смірна.

Всередині вже нові електромережі, системи опалення, водопостачання та каналізація. Триває заміна інших комунікацій. Зараз ремонтники обшивають стіни гіпсокартоном.

У класах зроблять яскравою зону біля дошки. Двері також будуть різнобарвні. Кожен кабінет матиме свій колір. В оновлені класи завезуть сучасні меблі та обладнання. Відремонтують і актову та спортивну зали.

«Раніше у школі було холодно, дітям доводилося вдягатися якнайтепліше. Тепер тут все нове, модернізоване – і покрівля, і вікна. Це дуже добре», – поділилася мати учня Юлія Мала.

Завдяки реконструкції в школі нарешті з’явиться власний стадіон. Його зводять поряд із будівлею закладу, на місці пустиря. Ремонтники вже підготували ґрунт під засипку. Зроблять спеціальну «подушку», перш ніж укладати професійне спортивне покриття. На стадіоні облаштують велике футбольне поле, легкоатлетичні доріжки, тенісний корт.

«Нарешті нам не потрібно буде діставатися міського стадіону. Саме там у нас проходили уроки фізкультури. Це було дуже незручно, – розповів старшокласник Анатолій Малий. – Займаюся тенісом та футболом, тож обов’язково приходитиму на нові майданчики і після уроків».

Осучаснять і територію закладу. Покладуть різнокольорову тротуарну плитку, розіб’ють клумби. Намалюють дороговкази – стрілочки указуватимуть, куди направлятися у разі надзвичайних ситуацій.

«Ми всі з нетерпінням чекаємо на закінчення реконструкції. Скоро підемо в 11 клас, тож хотілося б вийти з гарної, сучасної школи», – сказала старшокласниця Мар’яна Заруцька.

У Марганецькій школі №7 – 284 учня. Наразі вони тимчасово навчаються в інших закладах міста.


ДніпроОДА приводить до ладу Марганецьку школу №7

«Ми дуже задоволені ремонтом. Щиро вдячні всім, хто причетний до цієї реконструкції», – Оксана Кузуб

Будівля вже із новими покрівлю,..

..вікнами

Фасад – утеплений

Ремонтники «наносять» останні штрихи

Фасад розфарбують

«Школа – це другий дім. Він має бути комфортним, затишним та теплим», – Ірина Смірна

У розпалі – роботи всередині

Ремонтники замінюють комунікації

Вже нові система опалення,..

..електромережі

Стіни обшивають гіпсокартоном

Осучаснять і класи,..

..і спортивну залу

«Ми всі з нетерпінням чекаємо на закінчення реконструкції», – Мар’яна Заруцька

На місці пустиря зведуть стадіон –..

..із футбольним полем, легкоатлетичними доріжками, тенісним кортом

Анатолій Малий: «Займаюся тенісом та футболом, тож обов’язково приходитиму на нові майданчики і після уроків»

У Марганецькій школі №7 – 284 учня

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux