Опубліковано 15 квітня 2019 року, 09:30

Дніпропетровська ОДА осучаснює 90-річну Апостолівську школу №3 – Валентин Резніченко

Світлий, теплий та сучасний. Про такий заклад мріють учні Апостолівської школи №3. Її найстарішу будівлю звели у далекому 1930-му. Ще два корпуси – у 1972 та 1994 роках. З тих пір – жодного капремонту. Нині заклад реконструює Дніпропетровська облдержадміністрація. Роботи стартували з заміни дахів та вікон. Після повного «перезавантаження» від старої школи залишаться самі згадки. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

 «Діти Дніпропетровщини повинні мати найсучасніші умови для навчання. На цьому акцентує Президент України Петро Порошенко. За його завданням по всій області одночасно «перезавантажуємо» понад 30 шкіл, – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – Приводимо до ладу і 90-річну школу №3 в Апостоловому. Після завершення реконструкції від колишнього закладу залишиться тільки юридична адреса – решта буде новим і сучасним».

 Стара Апостолівська школа №3 багато років буквально пищала про оновлення. Три будівлі різного «віку» поєднують і переходи, і накопичені спільні проблеми. Найболючіша – дахи, що протікають, та геть непридатні вікна. Під час зливи учням на голови капає вода просто зі стелі. У корпусі 1994-го року тонкі стіни не утримують тепла. Тож діти вимушені сидіти на уроках в курточках.

«Страшенно холодно, тож зігріваємося, як тільки можемо, – поділилася старшокласниця Аліна Пензева. – Впевнена, що в утепленій школі нам буде набагато комфортніше отримувати знання».

Роботи з перевтілення закладу на сучасний тільки-но стартували – відразу в трьох корпусах. Зараз будівельники міняють покрівлі й вікна. У споруді 90-х готовий новий каркас даху. Всі вікна – вже сучасні.

«Я сама навчалася в цій школі. Ми дуже давно чекали на капремонт. Хочеться працювати в сучасних умовах, та й дітям приємніше буде навчатися у теплих затишних кабінетах», – розповіла вчителька Євгенія Бубнова.

У найстарішому корпусі підрядники демонтують покрівлю, встановлюють нові стропила та міняють вікна. А ще – утеплюють горище і підвал. Згодом термомодернізують всі будівлі.

 «Школа нарешті матиме гарний зовнішній вигляд. Ми дуже радіємо таким змінам, – поділилася мати учня Дар’я Усарова. – Хочеться, щоб ремонт завершили якнайскоріше, аби діти мали добрі умови для отримання знань. Хіба ж можна нормально навчатися, коли у класах двері не зачиняються, а з вікон дме».

Всередині осучаснять класи і коридори, спортивну й актову зали, їдальню. Поруч із бібліотекою облаштують ресурсну кімнату та медіатеку.

«Естетичний презентабельний вигляд закладу – те, про що довгий час мріяли і учні, і вчителі, і батьки. Така масштабна реконструкція нам і не снилася, та завдяки ній матимемо сучасні кабінети з новим обладнанням, тепло і затишок», – підкреслив директор Юрій Кочережко.

Згодом приведуть до ладу і територію закладу. Облаштують дитячий майданчик та альтанки.

«Ми вже закінчуємо навчання і, на жаль, не побачимо всієї краси. Але я сподіваюся, що коли повернуся в рідне місто після навчання, не впізнаю свою школу. У теперішньому вигляді вона залишиться лише в згадках», – сказала одинадцятикласниця Ксенія Котій.

В Апостолівській школі №3 – майже 540 учнів.


Апостолівську школу №3 реконструюють вперше в історії

Заклад приводить до ладу Дніпровська ОДА

Вже завезли будівельні матеріали

Будівельники осучаснюють покрівлю,..

..замінюють вікна

У корпусі 90-х..

..вже всі вікна нові

«Я сама навчалася в цій школі. Ми дуже давно чекали на капремонт», – Євгенія Бубнова

Після завершення реконструкції..

..про старий заклад залишаться самі згадки,..

..відійдуть у минуле..

..і холодні класи,..

..і незатишні коридори,..

..діти матимуть сучасну комфортну школу

«Я сподіваюся, що коли повернуся в рідне місто після навчання, не впізнаю свою школу», – Ксенія Котій

В Апостолівській школі №3 – майже 540 учнів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux