Опубліковано 10 жовтня 2018 року, 15:30

Дніпропетровська облдержадміністрація  запустила фотопроект «Афіша» - Юрій Голик

Для сучасного глядача – сучасний формат афіші. Відтепер майже вісім десятків яскравих світлин презентують вистави в обласних театрах. Банери з оригінальними афішами розмістили у багатолюдних місцях Дніпра. Це спільний проект Дніпропетровської облдержадміністрації та театрів, розповів радник очільника області Юрій Голик.

«Осучаснюємо школи, дитсадки, стадіони та музеї. Тепер взялися і за мистецтво – воно має відповідати викликам сьогодення. Театр – не виняток. Разом із акторами Дніпропетровщини організували фотосесію. Результат – 78 яскравих афіш. Замість колишніх сірих, сумовитих і непоказних. На банерах – вся інформація про вистави у театрах обласного значення. Афіші розмістили у декількох місцях обласного центру. Вони обов’язково привернуть увагу мешканців», – зазначив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

Відтепер Театральну площу, сквер Героїв, частину проспекту Д. Яворницького біля театру опери та балету, площу Героїв Майдану у Дніпрі прикрашають банери із яскравими світлинами. Загалом – майже 80 фотографій.

«Обладміністрація запропонувала нам разом виготовити афіші сучасного формату. Ми із задоволенням погодилися взяти участь у цьому проекті, – сказала завліт Дніпропетровського академічного театру опери та балету Майя Лебедєва. – Світлини біля нашого театру презентують найкращі вистави цього сезону – «Князь Ігор», «Євгеній Онєгін», «Кармен», «Лебедине озеро». 

Загалом на афішах представлені репертуари шести обласних театрів та музичних закладів. Театру опери та балету, театру ім. Шевченка, театру драми та комедії, молодіжного театру, філармонії та органного залу.

«Йшла повз, як зазвичай, «у телефоні». Та яскраві фото відразу кинулися в очі. На них неможливо не звернути увагу! – поділилася мешканка Дніпра Карина Мірзоєва. – Афіші – дуже ефектні та сучасні. Вперше за довгий час зацікавилася театральним репертуаром».

Дніпровський фотохудожник Андрій Казановський зобразив на світлинах акторів в «образах» та нестандартних обставинах. Наприклад, балерин – біля арфи в оркестровій ямі та на будівельних лісах, оперного співака – у стрибку, музикантів – у глядацькій залі. На світлинах – і ті, хто зазвичай залишається у тіні, за «лаштунками». Художники, декоратори, швачки, костюмери.

«Запустили акцію у Фейсбуці. Всі охочі можуть сфотографуватися біля афіші, викласти світлину під відповідним постом та зробити репост основної новини. Автори, що назбирають понад 30 «лайків», отримають два безкоштовні квитки на виставу», – додав Юрій Голик.

На Дніпропетровщині – 14 театрів.

На Дніпропетровщині стартував фотопроект «Афіша»

Віднині обласний центр прикрашають театральні афіші сучасного формату

На банерах – репертуари обласних театрів..

..та фото акторів в «образах» і нестандартних ситуаціях

«Разом із акторами Дніпропетровщини організували фотосесію. Результат – 78 яскравих афіш», – Юрій Голик

Нестандартні афіші відразу привернули увагу перехожих

Карина Мірзоєва: «Афіші – дуже ефектні та сучасні. Вперше за довгий час зацікавилася театральним репертуаром»

«Афіша» – спільний проект ДніпроОДА та обласних театрів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux