Опубліковано 24 квітня 2018 року, 16:30

Дніпропетровщина першою в Україні презентувала перспективи розвитку регіону до 2030 року

Розвиток економіки та збільшення доходів мешканців – першочергові цілі, визначені Дніпропетровщиною. Регіон першим в Україні адаптував до власних умов цілі сталого розвитку людства, визначені ООН. В якому напрямку рухатиметься область у перспективі до 2030 року, йдеться у регіональній доповіді, що презентували у ДніпроОДА.

«Цілі сталого розвитку людства, визначені світовою спільнотою, вже адаптовані на національному рівні. Україна окреслила 86 завдань, які вона реалізуватиме у найближчі 12 років. Цьогоріч стартувала адаптація цілей у регіонах. Дніпропетровщина також вирішила, що саме є першочерговим у розвитку її територій та регіону в цілому», – зазначив радник голови ДніпроОДА Віталій Литвин.

Доповідь охоплює найрізноманітніші сфери життєдіяльності регіону – економіку, охорону здоров’я, екологію, а також глобальні проблеми, такі як боротьба з бідністю.

«При розробці цілей враховувалася специфіка Дніпропетровщини. Це регіон із переважною більшістю міського населення, розвинутою важкою промисловістю. Першочергова мета проекту – допомогти територіям у їхньому розвитку», – зазначив експерт ПРООН, Голова правління Інституту суспільно-економічних досліджень Анатолій Максюта.

Дніпропетровщина визначила для себе 16 основних цілей розвитку, а для їх реалізації – 93 завдання. Це і модернізація промисловості, і створення нових робочих місць, і залучення інвестицій. Тепер ці положення знайдуть місце у новій стратегії розвитку Дніпропетровської області.

«У своїй стратегії обов’язково врахуємо і цілі сталого розвитку регіону, – сказав голова Васильківської ОТГ Сергій Павліченко. – Наш пріоритет – зростання агропромислових підприємств і активне залучення інвестицій».

Доповідь «Цілі Сталого Розвитку: Дніпро-2030» підготували  спільно експерти Програми розвитку ООН, Дніпропетровська облдержадміністрація, об’єднані територіальні громади та громадськість.

У ДніпроОДА презентували доповідь щодо перспектив розвитку регіону до 2030 року

Тепер 16 основних цілей розвитку регіону реалізовуватимуться у громадах та містах

«При розробці цілей враховувалася специфіка Дніпропетровщини. Першочергова мета проекту – допомогти територіям у їхньому розвитку», – Анатолій Максюта

Учасники зустрічі – представники обласної влади, громад, міст, районів, громадських організацій

Сергій Павліченко: «У своїй стратегії обов’язково врахуємо і цілі сталого розвитку регіону»

Доповідь підготували  експерти ПРООН, ДніпроОДА, ОТГ та громадськість

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux