Опубліковано 13 листопада 2019 року, 17:32

Дніпропетровщину перетворять на смарт-регіон  

«Розумні» підприємства та установи, вуличне освітлення, дороги, транспорт. А ще – медичні, комунальні та адміністративні послуги. У цілому – смарт-регіон. Таку мету поставив очільник області Олександр Бондаренко. Втілювати інноваційні проєкти допомагатиме компанія Lifecell. У Дніпропетровській ОДА сторони підписали меморандум, який стане дорожньою картою з імплементації проєкту «Смарт-регіон».

«Дніпропетровщина багата на розумних людей. Та, на жаль, у нас мало якісних послуг – і державних, і приватних. «Розумним» регіон стане тоді, коли кожен мешканець, навіть найвіддаленішого села, матиме мобільний зв’язок, Інтернет та доступ до якісних сервісів – у транспортній, медичній, комунальній галузях. У впровадженні діджиталізації маємо стати прикладом для інших областей», – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

У меморандумі визначили пріоритетні напрями співпраці. Приміром, інноваційні рішення для транспортної інфраструктури. Так, «розумні» світлофори сприятимуть безпеці пішоходів та попереджатимуть затори. Смарт-освітлення вулиць і доріг заощаджуватиме електроенергію. Для пасажирів громадського транспорту – можливість розраховуватися за проїзд просто смскою.

Серед нових сервісів – цифровий муніципалітет. Усі адмінпослуги – онлайн.  Дуже зручно оформити швидко якусь довідку, «там же» – записатися в електронну чергу до сімейного лікаря.

«Маємо великий досвід у втіленні різноманітних смарт-проєктів і відкриті для нових починань. Все залежатиме від того, чого саме найбільше потребує Дніпропетровщина, – сказав головний виконавчий директор Lifecell Ісмет Язиджи. – Область – одна з флагманів економічного та культурного розвитку в Україні. Дуже динамічна, активна, готова до змін та нових здобутків. Вражений свободою та рішучістю ваших людей, їхнім високим потенціалом. Буде дуже приємно робити щось спільне з таким потужним регіоном».

Програма співпраці Дніпропетровської ОДА з компанією Lifecell розрахована на 5 років.

Керівництво Дніпропетровської ОДА зустрілося з представниками компанії Lifecell

«У впровадженні діджиталізації маємо стати прикладом для інших областей», – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко

Компанія Lifecell готова допомогти області перетворитися на смарт-регіон

Ісмет Язиджи: «Область – одна з флагманів економічного та культурного розвитку в Україні. Дуже динамічна, активна, готова до змін та нових здобутків»

Олександр Бондаренко: «Розумним» регіон стане тоді, коли кожен мешканець матиме мобільний зв’язок, Інтернет та доступ до якісних сервісів

Програма співпраці Дніпропетровської ОДА з компанією Lifecell розрахована на 5 років


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux