Опубліковано 31 жовтня 2018 року, 16:30

Дніпропетровщина презентувала власний економічний потенціал на Першому форумі регіонів України та Білорусі

Дніпропетровщина взяла участь у Першому форумі регіонів України та Білорусі. Він пройшов у Гомелі. Область презентувала власний економічний та інноваційний потенціал. Акцент – на продукції у галузі альтернативної енергетики. Про це повідомив в.о. директора департаменту економічного розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації Олексій Псарьов.

 «Дніпропетровщина давно тісно співпрацює з Білоруссю. Напрямки – найрізноманітніші. Це і будівництво сонячних електростанцій, і машинобудування, і сільгоспвиробництво. Та область зацікавлена у нових ринках та інвесторах. Нашим підприємствам є що запропонувати іноземним партнерам. На форумі вони презентували ексклюзивну продукцію, аналогів якої немає в Білорусі», – розповів в.о. директора департаменту економічного розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації Олексій Псарьов.

 Найбільше білоруських підприємців зацікавило унікальне обладнання, розроблене вченими та інженерами Дніпропетровщини. На ньому виготовляють брикети з торфу – їх використовують в альтернативних котельнях.

«Білорусь – потужний виробник торф’яної продукції. Наше обладнання дозволяє у два рази підвищити її енергоефективність. Ці брикети – чудовий аналог пілетів. А якщо до виробів додати ще й вугільний пил, ефективність від торф’яного палива буде майже як від вугілля», – сказав віце-президент Дніпропетровської Торгово-промислової палати Сергій Кучерявенко.

 На Дніпропетровщині – декілька крупних підприємств, що будують сонячні електростанції та виготовляють для них обладнання. Альтернативна енергетика – у полі зору і білоруських підприємців. Там вже працює потужна сонячна електростанція, зведена саме дніпропетровськими фахівцями.

 Викликало інтерес і обладнання для виготовлення деталей машин – із металу та пластику. В області – декілька потужних виробників такого устаткування. А ще – найбільше у Східній Європі підприємство, на якому роблять фурнітуру для металопластикових вікон.

 «Наш інтерес – інвестиції у сільськогосподарську галузь. Наприклад,  взаємовигідною для обох сторін буде співпраця у виробництві картону чи комбікормів, – підкреслив Олексій Псарьов. – Білоруські аграрії зацікавилися кормами із зерна та макухи, що виготовляють на підприємствах Дніпропетровщини».

 Дніпропетровщина має договори про співробітництво із 6 містами та областями Білорусі. Щорічний товарообіг між підприємствами регіону та Білорусі – близько 300 млн доларів.

Дніпропетровщина приєдналася до Першого форуму регіонів України та Білорусії

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux