Опубліковано 10 серпня 2018 року, 12:30

ДніпроОДА створює для маленьких марганчан сучасну спортивну базу – Валентин Резніченко

Реконструйована спортивна зала та новий літній майданчик для декількох видів спорту. Сучасну базу для дітей Марганця створює Дніпропетровська облдержадміністрація. Капремонт ДЮСШ №1 – перший в історії закладу. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко. 

«Для дітей Дніпропетровщини створюємо комфортні умови і для навчання, і для занять спортом. Таке завдання Президента України Петра Порошенка. Реконструюємо дитячу спортивну школу №1 в Марганці. Одночасно оновлюємо стару будівлю та зводимо великий літній майданчик для декількох видів спорту. Після завершення капремонту школярі матимуть сучасну базу для власного фізичного розвитку», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Марганецьку дитячу спортшколу №1 побудували півстоліття тому. З того часу будівлю жодного разу капітально не ремонтували.

У школі – 320 вихованців. Діти займаються легкою атлетикою, гімнастикою, кульовою стрільбою, баскетболом. Батьки та школярі давно скаржилися на холод у спортзалі та покрівлю, що тече.

«На жаль, місцевих коштів не вистачало на капремонт. Тож звернулися по допомогу до губернатора. І ось завдяки облдержадміністрації нашу школу нарешті реконструюють», – підкреслила міський голова Марганця Олена Жадько.

Будівля школи вже із новими енергозберігаючими вікнами. Ремонтники замінили більше половини даху – він буде утеплений. Термомодернізують і фасад.

Всередині реконструюють великий спортзал. Він буде з неслизькою підлогою. Оновлять тренерські, душові, санвузли. А ще – замінять усі комунікації, зроблять сучасну вентиляцію. Проектом передбачені комфортні умови й для особливих дітей.

«Нарешті займатимемося в гарній, а головне – теплій залі. Раніше доводилося товсті штани вдягати – у них дуже незручно займатися спортом», – поділилася вихованка Софія Кравченко.

«Чудово, що тепер школа відповідатиме європейським стандартам. Матимемо новий зал з добротними вікнами, гарним покриттям та сучасними гімнастичними кільцями», – сказав вихованець Антон Висоцький.

Головною окрасою школи стане великий майданчик. Зараз його облаштовують поруч із будівлею. Там вихованці гратимуть у баскетбол, волейбол, гандбол та міні-футбол. Буде і корт для великого тенісу.

«Вперше наше місто отримає такий універсальний та зручний майданчик, на якому юні спортсмени досягатимуть кращих результатів. Сподіваємося, Марганець матиме власних чемпіонів», – сказав директор ДЮСШ №1 Віктор Дуплій.

Завершити всі роботи планують у 2019-му.

У Марганці в розпалі – реконструкція ДЮСШ №1

Будівля вже із новими вікнами

Наразі оновлюють покрівлю..

..та утеплюють фасад

Згодом будівлю розфарбують у різні кольори

Діти матимуть сучасну спортивну залу

«Нарешті займатимемося в гарній, а головне – теплій залі», – Софія Кравченко

Поруч із будівлею школи облаштовують літній майданчик..

..для декількох видів спорту

«Чудово, що тепер школа відповідатиме європейським стандартам», – Антон Висоцький

Завершення реконструкції – 2019-го

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux