Опубліковано 01 березня 2019 року, 13:30

Для школярів Дніпропетровщини створили інтерактивний портал із історії України

Вивчати історію України – цікаво та легко з інтерактивною програмою «Тиждень». У ній – презентації, тести, квести та ігри. Дізнатися щось нове можуть школярі та навіть дорослі. Про це розповіла радниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

«Тиждень» – це інтерактивний портал для популяризації історії України серед школярів Дніпропетровщини. Замість підручників – яскраві змістовні презентації, інфографіки та тести. Назва проекту – символічна: у ній зашифровано, що кожна людина щодня пише історію країни. І особлива роль  у цьому процесі належить дітям», – розповіла радниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

На порталі – два головні розділи: Україна «до» 24 серпня 1991 року та «після». Інформацію готує команда досвідчених істориків. Вони підбирають такі теми, які  не знайдеш у звичайних шкільних підручниках.

«Ми допомагаємо школярам розібратися як в появі українських коміксів чи електрокарів, так і в серйозніших питаннях. Наприклад, розповідаємо про війну на Донбасі чи асоціацію із Європейським Союзом», – пояснює історик Олег Репан.

Проект працює так – учні реєструється на сайті й щотижня отримують дві інтерактивні презентації. Після них – проходять тести та переглядають відео для кращого засвоєння матеріалу.

Нині інтерактивний портал тестують діти восьми шкіл Дніпропетровщини. Незабаром ним зможуть користуватися учні всіх навчальних закладів області. Переваги «Тижня» уже оцінила учениця Петриківської опорної школи Ірина Ходусенко.

«Один параграф із підручника по Історії України – це, зазвичай, десять чи навіть п’ятнадцять сторінок. Щоб зрозуміти тему, всі їх треба ретельно прочитати. Це займає чимало часу. У презентаціях інформація подана стисло, але точно. Її вистачає, щоб підготуватися до уроку чи навіть ЗНО», – каже Ірина Ходусенко.

Детальніше ознайомитись із проектом можна за посиланням.

 «Тиждень» – інтерактивний портал для вивчення історії України

 Він – для школярів Дніпропетровщини

«Замість підручників – яскраві змістовні презентації, інфографіки та тести», – радниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб

 На порталі – два головні розділи: Україна «до» 24 серпня 1991 року та «після»

 «Ми допомагаємо школярам розібратися як в появі українських коміксів чи електрокарів, так і розповідаємо про війну на Донбасі», – історик Олег Репан

 Нині інтерактивний портал тестують діти восьми шкіл Дніпропетровщини

 Вони допомагають розробникам покращувати проект

 Кожен школяр може запропонувати власне бачення «Тижня»

 «Один параграф – це десять чи навіть п’ятнадцять сторінок. У презентаціях інформація подана стисло, але точно. Її вистачає, щоб підготуватися до уроку чи навіть ЗНО», – учениця Петриківської опорної школи Ірина Ходусенко

 Незабаром інтерактивним порталом зможуть користуватися учні шкіл Дніпропетровщини

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux