Опубліковано 03 жовтня 2018 року, 15:30

Данський архітектор поділився досвідом з дніпровськими колегами та студентами

Як розвивати місто, щоб воно було максимально комфортним для життя людей? Про це данський архітектор Руно Вайле розповів дніпровським колегам та студентам архітектурного факультету під час бесіди в облдержадміністрації. Така зустріч – частина Днів Данії в Дніпрі. 

 «Досвід Данії зі створення функціонального, комфортного і безпечного простору для життя людей може бути дуже корисним для Дніпропетровщини. Ми отримали багато порад і будемо намагатись застосовувати їх в нашому містобудуванні. Один з важливих чинників в цій справі – демократичний діалог між архітекторами і керівниками міст», – розповів заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко.  

 Данський архітектор Руно Вайле в Україні вперше. У Дніпропетровській облдержадміністрації він розповів про те, як змінювались міста Данії задля комфорту та безпеки людей і поділився власним досвідом.  

«У нашій фірмі беремо вже існуючі міські проекти і намагаємося визначити проблеми, які там існують. Розробляємо нові ідеї для вирішення цих проблем в майбутньому», – сказав данський архітектор, партнер фірми «Urban Power» Руно Вайле. – У Дніпрі мені дуже сподобалося. Ми в діалозі з місцевими архітекторами. Було б чудово втілити якісь спільні проекти». 

 Серед презентованих данських проектів – велосипедна інфраструктура та створення неформальних громадських просторів. Досвід вивчала архітектурна спільнота області – члени Національної спілки архітекторів України, викладачі та студенти архітектурного факультету Придніпровської державної академії будівництва та архітектури.  

«Копенгаген – це одне з найбільш розвинених міст у світі. Тому дуже цікаво послухати архітектора європейського рівня. Хотілося б в майбутньому реалізувати більш масштабні проекти в  нашому місті», – поділилася студентка Наталя Азьона. 

 Діалог щодо урбаністичного розвитку області – частина проекту «Дні Данії». Вони триватимуть у Дніпрі до 6 жовтня.

Данський архітектор Руно Вайле поділився досвідом в ДніпроОДА

Володимир Юрченко: «Один з важливих чинників в цій справі – дипломатичний діалог між архітекторами і  керівниками міст»

 На зустріч прийшли дніпровські фахівці та студенти

Наталя Азьона: «Копенгаген – це одне з найбільш розвинених міст у світі. Тому дуже цікаво послухати архітектора європейського рівня»

 Серед презентованих данських проектів – велосипедні доріжки та створення неформальних громадських просторів

Руно Вайле: «У нашій фірмі беремо вже існуючі міські проекти і намагаємося визначити проблеми, які там існують. Ми в діалозі з місцевими архітекторами. Було б чудово втілити якісь спільні проекти»

Така зустріч – частина днів Данії в Дніпрі

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux