Опубліковано 12 лютого 2018 року, 14:30

Чотирирічна Віка із Солоного отримає слуховий імплант і зможе нарешті почути світ

Жвава та весела дівчинка, комунікабельна та допитлива. На маленькому обличчі – посмішка та очі, сповнені надії.  Чотирирічна Віка Гаркуша із Солоного не чує від народження. Останній діагноз – двостороння глухота. Не допомагає навіть найпотужніший слуховий апарат. Щоб почути світ, крихітці потрібна операція. Допомогти дівчинці з імплантом запропонувала Марина Порошенко на відкритті Інклюзивно-ресурсного центру в Солоному. 

Чотирирічна Віка Гаркуша не чує фактично з народження. У 2017-му лікарі поставили остаточний діагноз – двостороння глухота. Навіть найпотужніший слуховий апарат не дає можливості дівчинці повноцінно розвиватися. Нині вона може зрозуміти лише мати та добре знайомих людей – трохи читає по губах.

Відновити стовідсотковий слух Віці допоможе лише кохлеарний імплант – після його вживлення вже через місяць дівчинка розпочне чути.

«Наразі у крихітки мінімальні залишки слуху, у внутрішньому вусі – зовсім маленька кількість волоскових клітинок. Слуховий апарат тут вже безсилий, – розповіла позаштатний обласний дитячий сурдолог Євгенія Бітєва. – Імплантацію медики радять проводити до 5-річного віку – для досягнення найкращих результатів у розвитку дитини».

Операцію можуть зробити в Інституті отоларингології ім. Коломійченка у Києві. Та після отримання рахунку на імплант матір охопив відчай.

«Понад 800 тисяч гривень – ми не маємо таких грошей! Я звернулася до добрих людей через соцмережі та різні фонди – змогли зібрати лише 25 тис грн, – поділилася мати дівчинки Наталія Демченко. – У нас вся надія на цей імплант. Вікочка дуже доброзичлива та комунікабельна дівчинка, але не може спілкуватися з дітками та нормально розвиватися».

Три рази на тиждень Віка відвідує перший в Україні Інклюзивно-ресурсний центр. Його наприкінці 2017-го відкрила ДніпроОДА на базі Солонянської опорної школи. Там із дівчинкою займаються логопед і психолог. Фахівці відзначають творчі здібності Віки та наявність логічного мислення.

На відкритті центру до Віки підійшла Марина Порошенко та, познайомившись із дівчинкою, щиро перейнялася її проблемою. Дружина Президента пообіцяла допомогти.

«Дуже вдячні Марині Порошенко за те, що вона нас почула і відгукнулася, – сказала Наталія Демченко. – Зараз закуповують кохлеарний імплант – це наша найзаповітніша мрія! Моя донечка нарешті зможе почути світ. У Вікулі з’явився реальний шанс на повноцінне майбутнє».


Чотирирічна Віка із Солоного сподівається нарешті почути світ

Діагноз дівчинки – двостороння сенсоневральна глухота

Разом із матір’ю Віка відвідує перший в Україні Інклюзивно-ресурсний центр при Солонянській опорній школі –..

..тричі на тиждень

Там дівчинка займається із логопедом..

..та психологом

Віка може зрозуміти лише мати..

..та добре знайомих людей –..

..трохи читає по губах

Кожне слово дається крихітці з неймовірними зусиллями..

..і потребує титанічної спільної роботи фахівців та рідних

Фахівці відзначають творчі здібності Віки та наявність логічного мислення

Щоб дівчинка могла повноцінно розвиватися, їй потрібна операція –..

..після вживлення кохлеарного імпланту дівчинка розпочне чути вже через місяць

На відкритті центру до Віки підійшла Марина Порошенко та пообіцяла допомогти

Наталія Демченко: «Дуже вдячні Марині Порошенко за те, що вона нас почула і відгукнулася. Зараз закуповують кохлеарний імплант – це наша найзаповітніша мрія!»

Мати дівчинки вдячна, що у її доньки з’явився реальний шанс на повноцінне майбутнє –..

..нарешті її Вікочка зможе почути світ

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux