Опубліковано 22 листопада 2018 року, 16:30

Четверо переможців конкурсу the Quarry Life Award отримали гроші на реалізацію власних екопроектів

Нове життя – кар’єрам. У Дніпропетровській облдержадміністрації нагородили переможців конкурсу the Quarry Life Award. Його вже вчетверте проводила компанія HeidelbergCement. 

 Як дослідити та підвищити біорізноманіття на кар’єрах? Відповідь на це питання шукали учасники національного конкурсу the Quarry Life Award від компанії HeidelbergCement Ukraine.

«Наша компанія використовує сировину, тож наш обов’язок – щось віддавати природі. Так з’явився цей конкурс. Мета – збільшити обізнаність людей про природу та збереження її ресурсів. Отримали безліч цікавих ідей, зокрема – екскурсії кар’єрами, залучення школярів», – сказав Голова Правління ПрАТ «HeidelbergCement Ukraine» Сільвіо Тіде.

Спробувати свої сили могли як науковці, так і представники громадськості з усієї країни. Обирали по два переможці з кожної категорії. Кращими стали учасники з Дніпра та Кривого Рогу.

«Хочемо збільшити біорізноманіття Жовтокамянського кар’єру та залучити до цього наших містян. Вже мали досвід співпраці зі студентами – висадили на відпрацьованій частині кар’єру чагарники. Далі доглядали за ними. Рослини зменшують негативний вплив на оточуюче середовище, мають значення й для тваринного світу», – розповів один із переможців конкурсу, декан природничого факультету Криворізького державного педагогічного університету Едуард Євтушенко.

За перші місця переможці здобули по 5 тис євро, за другі – по 2,5 тис євро.

«На сьогодні підприємства-забруднювачі Дніпропетровщини вже розуміють свою соціальну відповідальність. Виражається вона у природоохоронних заходах, підтримці молодих вчених, впровадженні нових технологій. Облдержадміністрація їх у цьому підтримує. Як приклад – конкурс the Quarry Life Award від компанії HeidelbergCement Ukraine», – сказав директор департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації Руслан Стрілець.

Нині четверо щасливчиків можуть поборотися за міжнародну першість. Приз за кращу ідею – 30 тис євро.

У Дніпропетровській облдержадміністрації нагородили переможців конкурсу the Quarry Life Award

Його вже вчетверте проводила компанія HeidelbergCement

«Наша компанія використовує сировину, тож наш обов’язок – щось віддавати природі. Так з’явився цей конкурс. Мета – збільшити обізнаність людей про природу та збереження її ресурсів», – Голова Правління ПрАТ «HeidelbergCement Ukraine» Сільвіо Тіде

Як дослідити та підвищити біорізноманіття на кар’єрах? Над цим міркували учасники конкурсу

«На сьогодні підприємства-забруднювачі Дніпропетровщини вже розуміють свою соціальну відповідальність. Виражається вона у природоохоронних заходах, підтримці молодих вчених, впровадженні нових технологій. Облдержадміністрація їх у цьому підтримує», – директор департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації Руслан Стрілець

Спробувати свої сили могли як науковці, так і представники громадськості з усієї країни. Обирали по два переможці з кожної категорії

Кращими стали учасники з Дніпра та Кривого Рогу

«Хочемо збільшити біорізноманіття Жовтокам’янського кар’єру та залучити до цього наших містян», – один із переможців конкурсу, декан природничого факультету Криворізького державного педагогічного університету Едуард Євтушенко

Нині четверо щасливчиків можуть поборотися за міжнародну першість



Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux