Опубліковано 24 червня 2019 року, 11:30

Центральний парк Покрова перетворився із пустки на сучасний центр дозвілля тисяч людей – Валентин Резніченко

Музичний фонтан, пішохідні доріжки, дитячий і спортивний майданчики, роледром, квіти та доглянуті газони. Із пустки на сучасний осередок відпочинку перетворився найбільший парк Покрова –  ім.Мозолевського. Два роки тому його привела до ладу Дніпропетровська ОДА – наразі він збирає тисячі городян. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

 «Покращуємо умови життя мешканців кожного населеного пункту.  Обласним коштом створили сучасні зони відпочинку в Марганці, Кам’янському, Криничках. На улюблене місце городян перетворився парк Мозолевського в Покрові. Після тривалого запустіння він знову збирає тисячі городян та гостей міста», – зауважив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Раніше територія була занедбаною, а замість доріжок – стежки. Тепер це сучасний комфортний простір. Такі кардинальні перевтілення змінюють людську свідомість, переконана заступник міського голови Покрова Наталія Бондаренко. 

«Хотілось відновити ті об’єкти, які є культурною спадщиною для містян. І один з перших проектів, який допомогла реалізувати обласна влада, це реконструкція парку. Він був не тільки реконструйований, а й отримав ім’я Бориса Мозолевського. Так увічнили пам’ять археолога, який на нашій території знайшов золоту пектораль», – розказала вона. 

8,5 гектарів осучаснили менш ніж за рік. Тепер тут є все для комфортного дозвілля городян. Зокрема, у парку облаштували дитячий і спортивний майданчики, роледром, проклали пішохідні доріжки. Також відновили освітлення, висадили дерева і квіти, уклали рулонний газон, провели автоматичну систему поливу.  

Тренер з карате Михайло Фролов приходить у парк зі своїми вихованцями. Каже, тренуватися в таких умовах – одне задоволення.

«Парк дуже змінився. Став просто невпізнанним. Чисто і красиво навкруги. У цьому куточку приємно і тренуватися, і відпочивати. Це відмінне місце для дозвілля», – поділився чоловік. 

У чепурінні парку не ставлять крапку. На території постійно з’являються нові «артоб’єкти»: альтанки, опори для квітів, казкові фігурки.

«Ми із сестрою приходимо сюди практично щодня. Тут можна пограти на дитячому майданчику, прокотитися в паровозику, поганяти на скейті, подивитися мультик. Проводяться навіть пінні вечірки», – розказала восьмирічна Єва Мельник. 

Окраса парку – фонтан. Струмені води б’ють з-під землі під музику. Особливо видовищно це вночі, коли водограй підсвічується. Вода в 19 форсунках циркулює за замкненим циклом, а чаша фонтану викладена спеціальною плиткою.

Ще одне поповнення архітектурного ансамблю парку – «гральна алея». Вона – місце зустрічі любителів шахів, шашок та нардів.

Тепер парк ім.Мозолевського притягує до себе, немов магнітом. Життя тут вирує щодня. По вихідних на зарядку збираються «спортивні бабусі».

 «У парку проводять своє дозвілля від малого до великого. Працюють різні спортивні групи. Люди намагаються утримувати порядок і чистоту. Ми дуже раді, що маємо такий парк. Дякуємо всім, хто причетний до його перевтілення», – подякувала місцева мешканка Людмила Барабаш. 

Парк ім.Мозолевського – не єдина місцина, яка видозмінює Покров. Тут  реконструюють школи, ремонтують дороги, будують дитсадок.

 На цьому місці був пустир...

 ... тепер сучасний парк...

Центральний парк Покрова перетворився на сучасний центр дозвілля...

 ...тисяч городян

Музичний фонтан...

 ...пішохідні доріжки...

 ...дитячий і спортивний майданчики...

 ...роледром...

...квіти...

 ...доглянуті газони....

 ...альтанки...

... казкові фігурки...

 ..яскраві квітники...

 ...молоді дерева...

 ...шахова алея...

Раніше територія була занедбаною...

  ... а замість доріжок – стежки.

Тепер звідси не хочеться йти.

«Хотілось відновити ті об’єкти, які є культурною спадщиною для містян. Серед них - і парк», – розказала Наталія Бондаренко.

    8,5 гектарів осучаснили менш ніж за рік.

Комфорт городянам створили спільними зусиллями обласна та місцева влада.

«Парк дуже змінився. Став просто невпізнанним. Чисто і красиво навкруги. Це відмінне місце для дозвілля», – поділився Михайло Фролов.

 Відпочинок – одне задоволення.

 «Ми із сестрою приходимо сюди практично щодня. Тут можна пограти на дитячому майданчику, прокотитися в паровозику, поганяти на скейті, подивитися мультик», – розказала Єва Мельник.

 Тепер парк, немов магніт.

 Життя вирує.

 По вихідних на зарядку збираються «спортивні бабусі».

 «У парку проводять своє дозвілля від малого до великого. Працюють різні спортивні групи. Ми дуже раді, що маємо такий парк. Дякуємо всім, хто причетний до його перевтілення», – подякувала Людмила Барабаш.

На перевтіленні крапку не сталять. Далі буде...

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux