Опубліковано 11 квітня 2019 року, 13:30

Безкоштовний медогляд у кардіоцентрі Дніпра проходять родичі загиблих АТОвців

На Дніпропетровщині сім’ї загиблих захисників перевіряють стан свого здоров’я. Безкоштовний медогляд для них – в обласному кардіоцентрі. Першими на обстеження приїхали мешканці Нікополя. Про це повідомили в управлінні з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА. 

 «Бійці АТО захищають східні кордони України – маємо підтримувати їх в тилу. На Донбасі загинули понад півтисячі мешканців Дніпропетровщини. Нині родини полеглих військових вимагають виняткової уваги, особливо, коли йдеться про здоров’я. Для них уже другий рік поспіль організовуємо комплексне обстеження в обласному кардіоцентрі. Медогляд безкоштовний, усіх бажаючих доставляють до медустанови централізовано», – акцентувала начальник управління з питань учасників АТО облдержадміністрації Наталія Шуліка.

Вже вдруге приїздить на обстеження нікопольчанка Людмила Асмолова. На донбаській землі залишився вічно спочивати її 40-річний син Андрій. Жінка каже, горе відчутно позначилося на її здоров’ї.

«Дякуємо всім, хто організував для нас обстеження. До того ж, безкоштовне. Все чітко продумано і сплановано. У нас в місті немає таких фахівців та обладнання», – розказала жінка. 

Для членів сімей загиблих АТОвців – широкий спектр обстежень. Зокрема,  лабораторні, кардіологічні, ультразвукові. Також можна перевірити стан судин серця. Пацієнтів оглядають кардіолог, хірург, ендокринолог, уролог, невропатолог та інші фахівці.

«Передусім йдеться про профілактику серцево-судинних захворювань. Особливо тих, які є джерелом інфаркту та інсульту. Родини загиблих бійців мають нагоду заміряти тиск, рівень холестерину та глюкози в крові, перевірити ритм серця. У центрі уваги – ендокринна система, шлунково-кишковий тракт, нирки. За підсумками огляду пацієнт отримує висновок лікаря та рекомендації щодо подальшого прийому ліків», – зазначила головний лікар обласного центру кардіології та кардіохірургії Олена Лугова. 

У разі необхідності людину направлять на додаткове обстеження до інших медзакладів або на госпіталізацію.

Медогляди пройдуть сім’ї полеглих АТОвців з усіх міст і районів області.

Обстеження – за адресою: Дніпро, вул. Князя Володимира Великого,28, з 8:00 до 16:00 по буднях.

Записатися можна в управлінні з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА за тел.: (068) 679-89-61.

В обласному кардіоцентрі родичи загиблих АТОвців проходять безкоштовний медогляд.

 «Бійці АТО захищають східні кордони України – маємо підтримувати їх в тилу.  Нині родини полеглих військових вимагають виняткової уваги, особливо, коли йдеться про здоров’я. Для них уже другий рік поспіль організовуємо комплексне обстеження в обласному кардіоцентрі», – акцентувала Наталія Шуліка.

 Для членів сімей загиблих АТОвців – широкий спектр обстежень.

Лабораторні...

...кардіологічні...

... ультразвукові.

 Також можна перевірити стан судин серця.

«Дякуємо всім, хто організував для нас обстеження. До того ж, безкоштовне. Все чітко продумано і сплановано», – розказала Людмила Асмолова.

 Пацієнтів оглядають кардіолог...

 ...хірург...

 ...ендокринолог...

...та інші фахівці.

  «За підсумками огляду пацієнт отримує висновок лікаря та рекомендації щодо подальшого прийому ліків», – зазначила Олена Лугова.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux