Опубліковано 05 квітня 2018 року, 09:30

АТОвці Дніпропетровщини можуть безкоштовно отримати вищу освіту в Національній металургійній академії

АТОвці з Дніпропетровщини можуть безкоштовно отримати вищу освіту в Національній металургійній академії. Після завершення навчання кваліфікованих фахівців готові взяти на роботу підприємства області. Про це повідомила координатор Центру допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка.

«Учасники бойових дій та рідні загиблих можуть безкоштовно навчатися у вишах. Як приклад – Національна металургійна академія. В її нікопольській філії цьогоріч опановують науку майже півсотні демобілізованих. Частина з них вже поєднує навчання з роботою на металургійних підприємствах», - розповіла Наталія Шуліка.

Один зі студентів Металургійної академії - демобілізований Вячеслав Зімненко. Паралельно із навчанням працює інспектором економічної безпеки на Марганецькому гірничо-збагачувальному комбінаті.

«Вищу освіту хотів здобути одразу після школи. На бюджет не вступив, а для контракту грошей не було. Минулоріч дізнався, що Металургійна академія набирає учасників бойових дій на заочку ще й безкоштовно. До того ж навчатися можна біля дому – в нікопольській філії Академії. І тепер, в 38 років, я став студентом. «Гризу граніт» із задоволенням. Коли отримаю диплом, на підприємстві зможу претендувати на підвищення», - поділився Вячеслав Зімненко.

Аби вступити до Національної металургійної академії, слід принести стандартний перелік документів та скласти вступний іспит. Проходити ЗНО – не потрібно. За віком обмежень також немає.

Серед спеціальностей, які можна обрати – металургія, галузеве машинобудування, автоматизація виробничих процесів. Після завершення навчання хлопці одразу можуть працевлаштуватися. Молодих спеціалістів готові взяти  на роботу  підприємства області.

«На виробництві завжди потрібні кваліфіковані спеціалісти. Й ми з нетерпінням чекаємо хлопців на роботу», - зазначила начальник відділу кадрів ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» Тетяна Картава.

Демобілізовані бійці опановують науку безкоштовно

Вячеслав Зімненко: «Тепер, в 38 років, я став студентом. «Гризу граніт» із задоволенням. Коли отримаю диплом, на підприємстві зможу претендувати на підвищення»

«Важко в навчанні, легко – в бою». Тут – навпаки, під керівництвом викладача науку хлопці опановують завзято

Вищою математикою «наших» не злякаєш

Завдання в класі розв’язують на комп’ютері,..

потім «захищають» рішення на дошці перед групою

Після завершення навчання молодих спеціалістів готові взяти на роботу підприємства області

Тетяна Картава: «На виробництві завжди потрібні кваліфіковані спеціалісти. Й ми з нетерпінням чекаємо хлопців на роботу»

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux