Опубліковано 12 червня 2019 року, 09:30

В Іванівці та Слов’янці Межівського району зводимо надсучасні амбулаторії – Валентин Резніченко

Сучасні, комфортні, з новітнім обладнанням – дві такі амбулаторії будують в Межівському районі. Їх зводять в Іванівці та Словянці. Роботи – повним ходом. Про це сповістив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Одна за одною у селах Дніпропетровщини відкриваються сучасні амбулаторії. Якісні медичні послуги стають доступними тисячам людей, які десятиліттями отримували допомогу в застарілих умовах або навіть їздили за нею в інші населені пункти. Одночасно дві амбулаторії новітнього зразка зводимо в Межівському районі», – розповів голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Будівля майбутньої амбулаторії «росте» прямісінько в центрі села Іванівка. Вона – на заміну старому медзакладу, якому майже сто років.

«Ми працюємо в аварійних умовах: покрівля протікає, все сиплеться, взимку дуже холодно. Із великим сподіванням чекаємо на нову амбулаторію. Хочемо комфорту для себе та пацієнтів», ­– поділилась завідувачка амбулаторією Ганна Голод.

Металевий каркас будівлі – готовий. Його утеплюють та обшивають плиткою. Після стануть до внутрішніх робіт: облаштують оглядову, маніпуляційну, кабінет щеплень. Планують поставити й кілька ліжок денного стаціонару.

«Ми вже бачили медичне обладнання, на якому незабаром працюватимемо. Усе нове та сучасне. Готові допомагати людям і раді, що робитимемо це в кращих умовах», – сказала фельдшерка Тетяна Скляр.

Нову амбулаторію будують й у Слов’янці. Вона – для місцевих жителів та мешканців ще п’яти ближніх сіл.

«У селі всі знають, що зводять нову амбулаторію. Буває, люди просто приходять сюди, стоять та спостерігають за будівництвом», – розказала сільський голова Галина Смольська.

Робота – повним ходом. Підрядники утеплюють покрівлю та стіни, завершують обшивати плиткою фасад.

«Роздивляюся будівництво з цікавістю. Думаю, амбулаторія буде зручною, як-то кажуть «для людей», – висловилася мешканка Словянки Надія Приступа.

На появу медзакладу чекає фельдшерка Юлія Лаврик. Вона народилася й живе в Слов’янці, але на роботу їздить у райцентр – Межову. Дівчина зізнається, хоче працювати в рідному селі. До того ж, приваблює можливість отримати оселю при роботі. Для молодих спеціалістів в амбулаторії облаштують житло.

«Молодь виїжджає із села, бо не може знайти тут роботу. Так було й зі мною. Коли дізналась, що будують нову амбулаторію – дуже зраділа. Хочу рятувати своїх односельчан», – сказала Юлія.

На Дніпропетровщині вже працюють чотири сучасні амбулаторії: у Лобойківці та Іванівці Петриківського району, Прядівці Царичанського району, Придніпровському – Нікопольського.

Будівля майбутньої амбулаторії «росте» прямісінько в центрі села Іванівка

Вона – на заміну старому медзакладу, якому майже сто років

«Із великим сподіванням чекаємо на нову амбулаторію. Хочемо комфорту для себе та пацієнтів», ­– завідувачка амбулаторією Ганна Голод

Металевий каркас будівлі – готовий

Його утеплюють

…та обшивають плиткою

Після стануть до внутрішніх робіт

Облаштують комунікації

Нову амбулаторію будують й у Слов’янці

 «У селі всі знають, що зводять нову амбулаторію. Буває, люди просто приходять сюди, стоять та спостерігають за будівництвом», – сільський голова Галина Смольська

Робота – повним ходом

Амбулаторію збирають, наче конструктор

 На даху монтують вентиляційні виходи

Утеплюють покрівлю та стіни

Фасад обшивають плиткою

Вона – пастельного кольору

Фасад – вентильований

 «Коли дізналась, що будують нову амбулаторію – дуже зраділа. Хочу рятувати своїх односельчан», – фельдшер Юлія Лаврик

В амбулаторії буде житло для лікарів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux