Опубліковано 17 лютого 2020 року, 10:28

У Жовтих Водах реконструюють один з корпусів міської лікарні

У Жовтих Водах реконструюють будівлю акушерсько-гінекологічного корпусу  міської лікарні. Роботи стартують вже навесні 2020-го. Після завершення ремонту там розмістяться декілька відділень, а ще приймальня, реанімація та лабораторія. Про це стало відомо під час робочої поїздки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Бондаренка до Жовтих Вод.

«Вже з березня в Україні розгорнуться масштабні будівельні роботи. По всій країні будуть реконструювати та капітально ремонтувати школи та дитсадки, лікарні і стадіони. Дніпропетровщина – в лідерах «Великого будівництва», – сказав голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – У 2020-му в області збудують більше ста соцобєтків. Жовтоводська міська лікарня стане сучасним медзакладом, у якому надаватимуть якісну допомогу місцевим мешканцям». 

Корпуси Жовтоводської міської лікарні звели ще у 1950-х роках. У триповерховій будівлі, яку планують реконструювати цьогоріч, раніше розташовувалось акушерсько-гінекологічне відділення. Втім, останніми роками третій поверх взагалі не використовували – сильно протікала покрівля, а з вікон дуло.

«Наша лікарня – майже ровесниця міста. Медзаклад створили ще у 1951 році. Зараз на території лікарні знаходиться близько 30 будівель, а відділення «розкидані» по різних корпусах. Це не дуже зручно як для пацієнтів, так і для лікарів, тому хочемо розміститися більш компактно. Усі п’ять відділень плануємо розташувати у сусідніх двох корпусах. Ми давно потребували капітального ремонту, тож дуже чекаємо початку робіт»,  сказала  в.о начальника Жовтоводської міської лікарні Неля Тарасьєва.

За проєктом, у будівлі замінять усі внутрішні комунікації, вікна та двері, оздоблять стіни, стелю й підлогу. Утеплять покрівлю та фасад. Для людей з інвалідністю – облаштують пандуси.

Після реконструкції на першому поверсі планують розмістити приймально-діагностичне та пологове відділення, на другому – реанімаційне та загально хірургічне відділення з хірургічними, травматологічними та урологічними ліжками, на третьому – гінекологію та клінічну лабораторію.

Окрім мешканців Жовтих Вод, до лікарні регулярно звертаються жителі П’ятихатського району та міста Вільногірськ.

У Жовтих Водах реконструюють один з корпусів міської лікарні

Осучаснять будівлю акушерсько-гінекологічного корпусу

 Роботи планують розпочати вже навесні 2020-го

«У 2020-му в області збудують більше ста соцоб’єтків. Жовтоводська міська лікарня стане сучасним медзакладом, у якому надаватимуть якісну допомогу місцевим мешканцям», - Олександр Бондаренко

Лікарні – майже 70 років

 Триповерхова будівля акушерсько-гінекологічного відділення давно потребувала ремонту

 «Наша лікарня – майже ровесниця міста. Медзаклад створили ще у 1951 році. Ми давно потребували капітального ремонту, тож дуже чекаємо початку робіт», – Неля Тарасьєва

 У будівлі замінять усі внутрішні комунікації, вікна та двері

Оздоблять стіни, стелю й підлогу

 Утеплять покрівлю та фасад

 Після завершення ремонту там розмістяться декілька відділень, а ще приймальня, реанімація та лабораторія

У лікарні обслуговують жителів Жовтих Вод, П’ятихатського району та міста Вільногірськ

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux