Опубліковано 21 жовтня 2021 року, 11:30

У Васильківці почали зводити «з нуля» будинок для дітей-сиріт

 На Дніпропетровщині одне за одним з’являються затишні «гніздечка» для дітей-сиріт – малі групові будинки. Їх зводять «з нуля» за сучасними технологіями. Стартували роботи і у Васильківці Синельниківського району. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Малі групові будинки – сучасна альтернатива інтернатам, що давно пішли у минуле. Їх зводимо для дітей-сиріт. Умови максимально наближуємо до сімейних. Таку затишну домівку облаштовуємо і у Васильківці. Роботи там тільки-но стартували», – зазначив Валентин Резніченко.

Затишна оселя для дітей-сиріт – проєкт програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Фасад і покрівлю утеплимо мінватою. Всередині облаштуємо 5 спальних кімнат для 10 дітей. Буде і велика зала – із кухнею, їдальнею, ігровою та вітальнею», – розповів головний інженер Володимир Таратунін.

Наразі будівельники готують котлован. Відкачують ґрунтові води електронасосом. Вже почали завозити залізобетонні конструкції для майбутнього фундаменту.

«У таких будинках діти-сироти ростуть у родинній атмосфері. Їм допомагатимуть педагоги та психологи. Навчатимуть побутовим навичкам. А ще – планувати сімейний бюджет, розпоряджатися вільним часом. І загалом, бути єдиною командою», – розповіла начальниця служби у справах дітей Васильківської громади Ольга Савченко.

Будинок зводять неподалік від школи, дитсадка, парку, будинку культури. Там – бібліотека і різні гуртки. Їх зможуть відвідувати і вихованці закладу, каже Ольга Савченко.

«Я сама мати і бабуся. Добре розумію, наскільки для малечі важливо розвиватися саме у родинних умовах. Чудово, що у діток, позбавлених батьківської турботи, з’явиться затишна домівка. Там вони знайдуть душевне тепло», – поділилася місцева Ольга Можаровська.

На подвір’ї підрядники облаштують ігровий та спортивний майданчики. Установлять тренажери, бруси, гойдалки. Все – для активних занять та відпочинку.

На Дніпропетровщині вже звели «з нуля» 6 малих групових будинків для дітей-сиріт: у Богданівці, Кам’янському, Петриківці, Покрові, Раївці, Солоному.

Нині, окрім Васильківки, у Синельниківському районі триває будівництво в Петрівці. Ще одну затишну домівку зводять у Вакуловому Криворізького району.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux