Опубліковано 04 червня 2019 року, 10:30

У селі Шестірня Широківського району зводимо сучасну амбулаторію для 2 тис селян – Валентин Резніченко

Енергоефективна будівля, комфортні приміщення та сучасне медобладнання. За таким стандартом у селах Дніпропетровщини будують амбулаторії сімейної медицини. Медзаклад нового зразка матимуть і понад 2 тис мешканців Шестірні та 8 сусідніх сіл Широківського району. Зараз його будівництво – у розпалі. Про це розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 «Загалом у регіоні з’явиться 18 амбулаторій сучасного формату, зведених «з нуля». Новозбудовані заклади надаватимуть всі послуги первинної меддопомоги на якісно новому рівні, – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – Амбулаторію європейського зразка матимуть і мешканці Широківського району. У селі Шестірня триває будівництво».

Під приміщення Шестірнянської амбулаторії колись виділили три невеличкі кімнати у будівлі сільради, зведеної ще у 1914 році. Воно давно не відповідало сучасним вимогам. Тож будівництву нового медзакладу, що розгорнулося у центрі села, зраділа вся громада.

«Із нетерпінням чекаємо на відкриття нової амбулаторії. Нарешті матимемо якісне медобслуговування. Сподіваємося, до нас приїдуть працювати молоді кваліфіковані кадри», – поділилася місцева Світлана Калініченко.

Фасад будівлі майбутньої амбулаторії вже готовий. Зараз підрядники утеплюють цоколь. Всередині у розпалі – малярні роботи. Стіни готують під фарбування, монтують стелю. У коридорі кладуть кахель.

«Дякуємо державі за те, що матимемо сучасну амбулаторію. Тут будуть комфортні умови і для медпрацівників, і для пацієнтів, – сказала медсестра Марина Петренко. – Ми вже отримали два нові кардіографи, електронні дитячі ваги, сповивальні столики, кольпоскопи, гематологічний аналізатор. Наші мешканці зможуть і кардіограму зробити, і аналізи здати, і майже відразу результат отримати».

В амбулаторії облаштують лабораторію, маніпуляційну з денним стаціонаром, кабінети щеплень та фізіопроцедур. Планують відкрити й аптечний пункт – до сьогодні в селі аптеки немає зовсім.

«В мене двоє малюків, тож нам дуже потрібна нова амбулаторія. Тут будуть, я так думаю, гарні умови. Я зможу привести дитину й на щеплення, й на зважування. Для цього більш не треба буде їхати у Широке», – розповіла мешканка Шестірні Дар’я Смаровоз.

 Будівельники приводять до ладу і навколишню територію. Її облаштовують тротуарною плиткою.

На Дніпропетровщині сучасні амбулаторії загальної практики сімейної медицини вже відкрили у Лобойківці, Іванівці, Придніпровському та Прядівці.

Мешканці Широківського району матимуть сучасну амбулаторію європейського зразка

«Нарешті матимемо якісне медобслуговування», – Світлана Калініченко

Фасад будівлі вже готовий

Зараз підрядники утеплюють цоколь

Приводять до ладу і навколишню територію

Її облаштовують тротуарною плиткою

Заклад надаватиме всі послуги первинної меддопомоги

У розпалі – роботи всередині

У коридорі кладуть кахель,..

..монтують стелю

Стіни готують під фарбування

Амбулаторія матиме власну лабораторію

«В мене двоє малюків, тож нам дуже потрібна нова амбулаторія», – Дар’я Смаровоз

Загалом на Дніпропетровщині з’явиться 18 амбулаторій сучасного формату


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux